Foto: BZS
Ostali športi

Odličen začetek Slovencev

Prvi dan članskega svetovnega prvenstva v balinanju v Italiji je prinesel številne uspešne nastope slovenskih balinark in balinarjev. Jure Kozjek si je v igri posamezno že zagotovil mesto v osmini finala.

Tako ženska kot moška članska reprezentanca sta svetovno prvenstvo v Alassiju odprli z odliko. Pri dekletih sta zmago  z 11:3 v igri dvojic  proti Turčiji zabeležili Tadeja Petrič in Polona Zule, slednja je v igri posamezno slavila proti Braziliji s 13:3, medtem ko je bila Petričeva skupaj s Tadejem Premruja uspešna v mešanih dvojicah proti Madžarski s 13:0. V tehničnih disciplinah sta Tadeja Petrič in Nina Volčina s 40 točkami zabeležili tretji rezultat prvega kroga kvalifikacij hitrostnega zbijanja, Volčina je bila s 36 zadetki četrta v hitrostnem zbijanju, Tanja Marc pa je v natančnem zbijanju s sedmimi točkami zasedla mesto v drugi polovici razpredelnice.

V moški konkurenci je Jure Kozjek z zmagama proti tekmecema iz Španije (13:7) in Srbije (13:4) potrdil mesto v osmini finala igre posamezno, Gregor Sever in Tadej Premru pa sta  v prvem krogu s 13:7 premagala dvojico Združenih držav Amerike.Sredin program prinaša nadaljevanje kvalifikacij v vseh osmih disciplinah, v četrtek pa se bodo začeli izločilni boji.

Dvojice, ženske; 1. krog: Petrič, Zule (Slovenija), Ozturk B., Ozturk I. (Turčija) 11:3

Dvojice, moški; 1. krog: Sever, Premru (Slovenija) – Gadaleta, Tosi (ZDA) 12:7

Štafetno zbijanje, ženske; 1. krog: Volčina – Petrič 40 točk

Dvojice, mešane; 1. krog: Petrič, Premru (Slovenija) – Fodor, Szemes (Madžarska) 13:0 

Posamezno, ženske; 1. krog: Zule (Slovenija) – De Olivera (Brazilija) 13:3

Posamezno, moški; 1. krog: Kozjek (Slovenija) – Guillen (Španija) 13:7

Natančno zbijanje, ženske; 1. krog: Marc 7 točk

Posamezno, moški; 2. krog: Kozjek (Slovenija) – Butorac (Srbija) 13:4

Hitrostno zbijanje, ženske; 1. krog: Volčina 36 točk

Vir: BZS

Pustite komentar