Foto: CEV
OdbojkaSlovenija

Odbojkarji v četrtfinalu!

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je še petič zapovrstjo uvrstila v četrtfinale evropskega prvenstva. Tokrat je v osmini finala v Varni s precejšnjimi težavami, po velikem preobratu premagala Turčijo s 3:2.

Turki so vodili že z 2:0 v nizih, Slovenci nikakor niso našli svoje igre v napadu, toda z borbenostjo, izkušnjami in tudi nekaj sreče so v končnicah naslednjih treh nizov proti varovancem nekdanjega selektorja Alberta Giulianija prišli do preobrata, s tem pa se izvlekli iz zelo neugodnega položaja.

Gheorge Cretu, selektor Slovenije: “Vedeli smo, da bodo Turki igrali svojo najboljšo tekmo na prvenstvu. V predtekmovalni skupini v Izraelu niso navdušili, mi pa smo vedeli, da so sposobni več. Mogoče kdo ne ve, da so bili lani le dve točki oddaljeni, da pošljejo ekipo ZDA s svetovnega prvenstva. To tekmo sem gledal. Če dodamo, da so letos dobili zlato ligo in kvalifikacije za ligo narodov, lahko res rečemo, da smo igrali proti izvrstni ekipi. Mi na začetku nismo bili na pravi ravni, nismo imeli samozavesti v napadu, ampak na koncu smo pokazali značaj. Vesel sem, da so fantje kljub zaostanku ostali v igri, bili zbrani, predvsem pa potrpežljivi. Niso brezglavo napadali, čakali so na daljše izmenjave in priložnosti. Za vsako točko so se morali zelo boriti, zato sem jih tudi pohvalil v zadnjih besedah v slačilnici.”

Leave a reply