Foto: OZS
OdbojkaSlovenija

Odbojkarji osvojili Stožice

Tretji turnir v letošnji svetovni skupini lige narodov je za nami. Slovenski odbojkarji so pred domačo publiko blesteli in nanizali štiri zmage ter si priigrali olimpijsko vozovnico.

Neverjetno homogenost, povezanost in odločnost so pokazali fantje v letu, ki ga bodo kronal z nastopom pod petimi krogi. Od dvanajstih tekem so izgubili le tisto proti domači zasedbi v Fukuoki.

V ljubljanskih Stožicah se je minule dni gnetlo navijačev in novinarjev z vsega sveta. Tekme pred skoraj 12.000 gledalci so bile res izjemne, kar je poneslo fante do drugega mesta na svetovni lestvici ter ob tem še na olimpijski turnir v Pariz. To je pomenilo tudi uvrstitev med osmerico v osrednjo Poljsko, kjer bo med četrtkom in nedeljo zaključni turnir lige narodov.

  • Ljubljana: SLO – SRB 3:2

Vse se je začelo s tekmo z Argentino, ki so jo naši premagali s 3:0 in si s tem priigrali vozovnico za Pariz. Nato so tesno s 3:2 premagali Kubo in na koncu še pomlajene svetovne prvake. Sledila je nedeljska poslastica s Srbijo. Naši so na zadnji tekmi rednega dela sicer lovili zmago s 3:0 ali 3:1, ki bi jim prinesla drugo mesto na svetovni lestvici in status nosilca na žrebu za olimpijske igre, a so se upi o tem razblinili po izgubljenem četrtem nizu. V sredo bodo na žrebu za Pariz v drugem bobnu skupaj z Italijo in ZDA. V prvem bosta poleg gostiteljice Francije še Poljska in Japonska. Izžrebali bodo tri skupine s po štirimi udeleženci. Na turnirju pod petimi krogi nastopa 12 reprezentanc.

SLOVENIJA 🇸🇮 : T. Štern 22 (8 asov, 2 bloka), Pajenk 1 (1 blok), Planinšič, Kozamernik 6 (2 asa), Toman, Bračko, Štalekar 13 (3 bloke), Kovačič, Ž. Štern, Ropret 5 (3 ase, 2 bloka), Urnaut 17 (1 blok), Čebulj 17 (3 ase, 1 blok), Mujanović, Kržič.

SRBIJA 🇷🇸 : Kovačević 12, Kapur, Ristić, Krsmanović 9 (2 bloka), Ivović, Jovović, Kujundžić, Perić 14 (1 as, 1 blok), Atanasijević 25 (2 asa), Mašulović 7 (3 bloke), Luburić, Podraščanin, Todorović 2 (2 bloka), Nedeljković.

Slovenski odbojkarji so začeli odlično in dobili prvi niz, drugega in četrtega Srbi, ki so kot vemo borci, natančni, tehnično podkovani ter premorejo nekaj igralcev z močnimi udarci. Tako se je ta tekma končala po petih nizih v prid našim. S tem so osvojili ligo narodov, po porazu Kube proti poljski izbrani vrsti so se srbski odbojkarji veselili olimpijske vstopnice.

ZAKLJUČNI TURNIR LIGE NARODOV

(pari četrtfinala)

četrtek, 27.6.

  • JAPONSKAKANADA
  • POLJSKABRAZILIJA

petek, 28.6.

  • SLOVENIJAARGENTINA
  • ITALIJAFRANCIJA

Naši bodo v petek igrali z Argentinci in ob zmagi jih čaka zmagovalec že dan prej odigranega dvoboja med Japonsko in Kanado v polfinalu tega zaključnega turnirja.

Leave a reply