Odbojka

Odbojkarice dobila nasprotnice

Slovenske odbojkarice so dobile nasprotnice v srebrni ligi, tekmovale bodo v skupini A, z reprezentantkami Avstrije, Izraela in Luksemburga. V skupini B bodo nastopile reprezentance Portugalske, Estonije, Latvije in Bosne in Hercegovine.

“Pravkar smo izvedeli, v kateri skupini bomo igrali v evropski ligi. Ekipe, ki sodelujejo, precej dobro poznamo, saj smo proti njim pogosto igrali, še dodatno pa se bomo spoznavali v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za nas bo evropska liga znova dobra izkušnja. Pomembno je, da še naprej gradimo našo ekipo in pridobivamo izkušnje v tako kakovostnem tekmovanju. Žal z dekleti že dolgo nismo opravili skupnih treningov in lahko samo upam, da bodo izkušnje in dobro formo pridobile v klubih. Ves čas jih tudi spremljam. Za nas bo zelo pomembno, da na prvi turnir pridemo dobro pripravljeni, saj gre za tekmovanje, ki ga za prihodnost reprezentance še kako potrebujemo. Komaj čakamo, da bomo spet začeli delati skupaj. Glede tekmovalne skupine mislim, da smo lahko pozitivni. Poznamo kakovost ekip v naši skupini, a zavedati se moramo tudi naše kakovosti in narediti vse, da se uvrstimo v finale,” je po žrebu dejal selektor Chiappini.

Prvi turnir srebrne evropske lige bo potekal med 28. in 30. majem, drugi bo na sporedu med 4. in 6. junijem, ko bodo slovenske odbojkarice igrale na domačih tleh. Organizatorja zaključnega turnirja najboljše četverice, ki bo od 25. do 27. junija, pri CEV za zdaj še niso določili, so zapisali pri Odbojkarski zvezi Slovenije.

Comments are closed.