Foto: FIBA
KošarkaTujina

Novozelandci presenetili naše južne sosede

V Pireju te dni poteka olimpijski kvalifikacijski turnir šesterice reprezentanc za vstopnico pod petimi krogi.

Naša reprezentanca igra v skupini A s Hrvaško ter Novo Zelandijo. V drugi pirejski skupini so domačini, kjer so še Dominikanci ter Egipčani. Pot Grčije je znana, seveda tudi to, da bodo najboljši v skupini B. Košarkarji s Karibov so tam za uvod z izidom 90:77 ugnali faraone. Tako, da gre pričakovati napredovanje Grčije in Dominikanske Republike. Slovenija je začela turnir s porazom proti južnim sosedom. Sledi četrkov obračun z Novozelandci, ki se bo začel ob pol petih popoldne (16:30) s prenosom na Šport TV 1.

Drugi krog v naši A skupini, pa je prinesel zanimiv dvoboj. Kockasti proti kivijem je bila tekma, ki bi hrvaški vrsti že prinesla prvo mesto in kot kaže dvoboj z Dominikanci v polfinalu kvalifikacij.

  • Pirej: HRVAŠKA 🇭🇷 – 🇳🇿 NOVA ZELANDIJA 86:90 (29:28, 31:27, 19:19, 7:16) Zubac 29 ; Webster 21

https://youtu.be/NBnFqY-T6Lw?si=CJiIJteYjhiWNK8q

Hrvati so imeli težave že na poti v Grčijo z okvaro letala, nato čakanje na servis semaforja na tekmi z našimi. Utrujenost je morda botrovala porazu in verjetno podcenjevanje nasprotnikov. To se je odrazilo v prvi četrtini, ko so bili v črno odeti hrvaški nasprotniki zelo trd oreh. Druga četrtina je bila za naše krvnike boljša, v tretji so bili izenačeni in nato so naši naslednji nasprotniki s trinajstimi točkami prednosti dobili sklepno četrtino. S tem so sedaj povsem zakomplicirali skupino. Saj bi Sekulićevi izbranci ob četrtkovi zmagi bili povsem izenačeni s tekmecema. Kljub temu, potrebujejo zmago z enajstimi točkami prednosti nad Novo Zelandijo za polfinale.

LESTVICA SKUPINE A : 

  1. HRVAŠKA 198:182 (+16) 2 točki
  2. NOVA ZELANDIJA 90:86 (+4) 2
  3. SLOVENIJA 92:108 (-16) 0

Leave a reply