Foto: Photo Maja
RokometSlovenija

Nova sezona naše ženske rokometne lige

Osem ženskih članskih klubov na sončni strani Alp bo danes igralo uvodni krog državnega prvenstva. Naslov prvakinj branijo Krimovke. Doslej so trije klubi osvojili naslov prvakinj. Ob Krimovkah so to še trikrat osvojile rokometašice Olimpije v prvih treh sezonah (91-94), te so sedaj v drugi ligi. Ob teh dveh klubih, pa so naslov v sezoni 2015/16 osvojile še rokometašice Zagorja.

sobota, 16.9.ob 18:00

  • Celje: Z’DEŽELE – MLINOTEST

danes (16.9.) ob 19:00

  • Novo mesto: KRKA – ŽIHER HIŠE
  • Litija: LITIJA – VELENJE

ponedeljek, 25.9. ob 18:00

  • Ljubljana: KRIM MERCATOR – TRGO ABC 

V naši elitni ligi nastopa torej osem klubov v takoimenovani “1.A ligi”. Naslov prvakinj branijo rokometašice Krim Mercatorja iz Ljubljane, podprvakinje so bile  rokometašice Mlinotesta iz Ajdovščine, tretje Celjanke, četrte Krkašice iz Novega mesta, pete Velenjčanke, šeste Litijanke, sedme Izolanke ter osme Ptujčanke. Pokalno tekmovanje so z zmago v finalu (30:18) dobile Krimovke proti ŽRK Trgo ABC Izola.

Krim Mercator je 39-letni ženski klub iz Ljubljane, ki jih s klopi vodi 53-letni črnogorski trener Dragan Adžić. Slednji je enajsti trener tega kluba in tretji tuji strokovnjak.  Domače tekme igrajo Krimovke v dvorani Stožice. Njihovi dresi so modro-črni ali rozasto-črni. So 28 kratne državne prvakinje, ki so osvojile ravno toliko pokalnih lovorik. Leta 2001 in 2003 so bile Evropske klubske prvakinje.

Krka iz Novega mesta letos praznuje 50. letnico obstoja. S klopi jih vodi 41-letni Gašper Kovač, ki je deloval v različnih moških klubih in bil tudi pomočnik v raznih reprezentančnih selekcijah. Lekarnarke iz Dolenjske igrajo domače tekme v dvorani Stopiče. Njihovi domači dresi so zeleni, rezervni pa sivi.

Celjanke s klopi vodi nekdanja reprezentančna vratarka, 38-letna Miša Marinček Ribežl. Mesarke bodo domače tekme igrale v dvorani Golovec. Dresi so v rumeni ali modri barvi.

TRGO ABC Izola je ženski klub, ki je v minuli sezoni klonil proti Krimovkam v finalu pokala Slovenije, kar jim je prineslo tekme v Evropi. Njihov trener je 41-letni Borut Hren, domače tekme pa igrajo v dvorani Kraška. Dresi so črno-beli.

Ptujčanke s klopi vodi 38-letni Matej Bračič, domače tekme pa igrajo v dvorani ŠD Center. Igrajo pa v črnih ali belih dresih.

68-letni ženski klub iz Ajdovščine igra svoje domače tekme v dvorani Police, dresi so bodisi rdeče-črni ali pa sivo-črni. Njihov strateg je Jan Žbogar.

Snežana Rodić je trenerka Velenjčank, ki igrajo svoje tekme v Rdeči dvorani. Odete so v črnih ali rdeče-črnih dresih. Rodićeva pa je partnerica Branka Tamšeta, ki je kot vemo tudi rokometni trener.

Povsem modre, ali rezervna različica roza so dresi Litije. S klopi jih vodi Boštjan Kogovšek. Športna dvorana Litija pa je njihov domači parket.

Leave a reply