Foto: Urban Lesjak
NogometSlovenija

Nogometaši Rogaške prvi polfinalisti Pokala Pivovarna Union

Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti pokala Pivovarne Union. V Kranju so s 3:2 premagali domači Triglav. Preostali polfinalisti bodo znani v sredo in četrtek, ko bosta najprej na sporedu dvoboja Gorica – Kalcer Radomlje in Koper – Mura, nato pa še drugoligaški obračun Ilirije in Beltincev.

Za goste je ob koncu desete minute po podaji Oliverja Kregarja z glavo zadel Patrik Mijić. Domači so prvič izenačili v 24. minuti po udarcu Mateja Momčilovskega, ki je žogo z levico spravil v mrežo ob gneči v kazenskem prostoru.

V 49. minuti so znova povedli gosti, ko je z roba kazenskega prostora zadel Alen Korošec. Toda Kranjčani so nemudoma odgovorili, potem ko je Edi Horvat izkoristil napako gostov v obrambi in po preigravanju Ajdina Mulalića žogo poslal v mrežo.

Odločilni zadetek je padel v 72. minuti, ko je Thalisson po lepo odloženi žogi Kregarja z roba kazenskega prostora matiral Grego Sorčana v domačih vratih. Ob koncu tekme je za nameček Goodnews Daniels v vrstah domačih prejel še rdeč karton.

Pokal Pivovarne Union, četrtfinale:
Torek, 2. april:
Triglav Kranj – Rogaška 2:3 (1:1)

Leave a reply