Foto: NK Domžale
NogometSlovenija

Nogometaš Gorice odslej v domžalskem dresu

Nova okrepitev Domžal na sredini igrišča je mladi Primorec Luka Baruca, ki je preteklo sezono igral za Gorico. Pogodba z rumeno družino ga veže najmanj do poletja 2027.

”Občutki so odlični, saj je bila moja velika želja priti v Domžale. Odločitev je z moje strani padla zelo hitro in zelo se veselim začetka nove sezone. V Domžale sem prišel z namenom, da bi napredoval kot nogometaš in prepričan sem, da mi bo to v klubu kot so Domžale, kjer je delo z mladimi v ospredju, tudi uspelo. Prihajajočo sezono želim čim bolj izkoristiti in upravičiti vsako namenjeno minuto na igrišču. Zahvalil bi se staršem, agentu in Gorici, ki mi je močno pomagala pri mojem razvoju in mi omogočila narediti korak naprej. Zahvala pa gre seveda tudi Domžalam za ponujeno priložnost,’‘ je ob podpisu pogodbe dejal 21-letni Baruca.

Napadalno usmerjeni vezist je v pretekli sezoni za Gorico odigral 37 tekem in se med strelce vpisal kar 15-krat. V preteklosti je Baruca nosil tudi dresa velenjskega Rudarja in Kopra, v Gorici pa je preživel dolgih šest let.

Izvršni direktor Matej Oražem: ”V pričakovanju odhodov predvsem na sredini igrišča smo morali poiskati primerne rešitve za prihodnost naše ekipe in prepričani smo, da lahko Luka dostojno nadomesti tiste, ki bodo našo sredino zapustili. Spremljali smo ga že dlje časa, vemo česa je sposoben in tudi kje ima še rezerve. Verjamem, da se bo v novo okolje hitro vklopil in uspel pokazati zakaj smo mu izkazali zaupanje.”

Leave a reply