Foto: HNK Hajduk
NogometSlovenija

NK Radomlje o sodelovanju s hrvaškim velikanom

Hajduk se je sredi decembra lani dogovoril za poslovno in športno sodelovanje z Radomljami, ki bodo služile kot podružnica Hajduka.

Pogodba o sodelovanju je bila podpisana za tri leta z možnostjo podaljšanja še za tri leta. Slovenski klub bo Hajduku praktično služil kot druga ekipa, klubi pa si bodo izmenjevali tudi strokovno znanje, trenerje in vse ostalo.

O tem dogovoru je za spletno stran Radomelj spregovoril predsednik tega kluba Matjaž Marinšek. Njegov klub že leta išče partnerja v regiji, Marinšek pa je povedal, da je trajalo več mesecev, da so se klubi dogovorili in da je ključno, da delijo iste vrednote.

Vsako sodelovanje prinaša dobre in slabe strani. Pri takih dogovorih je pogosto nevarnost, da bi v našem primeru Hajduk prevzel vodenje kluba in odločal o vsem, kot to počne Parma v slovenski Gorici. Podrobnosti sodelovanja so jasno dogovorjene, v ekipi bomo imeli pet igralcev Hajduka,” je dejal Marinšek in nadaljeval:

Če potrebujemo več igralcev, pa nimamo proračuna, da bi jih sami pripeljali, je naš predlog, da lahko pripeljemo še kakšnega igralca iz Hajduka. To je glavno zagotovilo, da ne izgubimo duše, ki jo imamo v Radomljah. Prepričan sem, da je to “win-win” situacija za oba in verjamem, da bomo uspešno sodelovali.”

Pustite komentar