Foto: transfermarkt
NogometTujina

Nesojeni potnik na EP odslej pri topnikih?

V torek in sredo ter v nedeljo bodo na sporedu zadnje tri tekme v Nemčiji. Številni nogometni klubi, pa se že pripravljajo na novo sezono. Med njimi je kar nekaj tujih, ki se te dni mudijo v Sloveniji.

Dvanajsto moštvo minule sezone v angleški elitni ligi AFC Bournemouth ima v svojih vrstah napadalca reprezentančnega kova. Dominic Solanke je bil četrti strelec Premier Lige v sezoni 2023/24. Nekdanji mladi angleški reprezentant, ki bo čez dva meseca dopolnil 27 let, je bil po izboru 26 igralcev Southgatea zelo razočaran. Solanke ni bil med potniki treh levov za Nemčijo, saj so prednost dobili Kane, Watkins, Toney in Bowen.

Pred časom so se nigerijski in angleški mediji razpisali, da je Nogometna zveza Nigerije stopila v kontakt z omenjenim igralcem. Rojen je bil na jugovzhodu Anglije v mestu Reading očetu s koreninami iz Nigerije in angleški mami. Po tem, ko ni bil izbran je tudi sam dejal, da bi si lahko zamislil igrati za Nigerijo v tandemu z Victorjem Osimhenom. Da pa ni vse tako črno zanj je pri otoških medijih odjeknila novica, da naj bi londonski Arsenal, ki ga vodi španski strateg Mikel Arteta bil zainteresiran za usluge tega napadalca. Otrok Chelsea je v članski konkurenci igral za nizozemski Vitesse ter Liverpool. Pri Bournemouthu je od januarja 2019, a kot kaže bi lahko prestopil k angleškim podprvakom. S kadetsko reprezentanco Anglije (U17) je bil evropski prvak leta 2014 in tri leta kasneje še U20 svetovni prvak. Odškodnina zanj naj bi bila 40 milijonov evrov…

Leave a reply