Foto: tw/euro2020
Evropsko prvenstvo

Nemci preživeli, Ronaldo rekorder!

Tekmi skupine E sta se končali z visoko zmago Španije, ki je proti Slovakom zadela kar petkrat in Švedov, ki so v tekmi s Poljaki do napredovanja prišli v zadnji minuti. S tekmama zadnjega kroga skupine F se je zaključil skupinski del tekmovanja EURO 2020. Obe tekmi med Portugalsko in Francijo ter Nemčijo in Madžarsko sta se končali z enakima rezultatoma – 2: 2, kar pomeni, da so se Francija, Nemčija in Portugalska uvrstile v osmino finala.

Na velikem derbiju, dvoboju med aktualnimi svetovnimi in evropskimi prvaki, so bili doseženi štirje zadetki, od tega trije iz enajstmetrovke. Cristiano Ronaldo je Portugalce iz enajstmetrovke pripeljal do vodstva, a je Benzema najprej izenačil, prav tako iz enajstmetrovke, nato pa z golom iz igre prinesel preobrat. Končnih 2: 2 je postavil Ronaldo, spet z bele točke. S tem zadetkom se je Ronaldo izenačil z rekorderjem Alijem Daeijem, saj sta oba za svojo reprezentanco dosegla 109 golov. Hkrati je to prvi veliki turnir, na katerem je Ronaldo na vsaki od tekem skupinskega dela dosegel zadetek.

S tem rezultatom sta si Francija in Portugalska zagotovili nastop v osmini finala, po številnih težavah pa se jim je pridružila še tretja favoritinja, Nemčija. Nemci so morali dvakrat loviti prednost pogumnih Madžarov. Najprej so gostje, v Münchnu, v 11. minuti povedli. Nemci so na zadetek čakali do 66. minute, ko je Havertz končno zatresel mrežo. Olajšanje gostiteljev je trajalo dobesedno nekaj sekund, saj so Madžari takoj po začetku s centra dosegli zadetek, tokrat je asistiral Salai, strelec pa je bil Schaefer.

Agonija Nemcev je bila dokončno prekinjena v 84. minuti, ko je Leonu Goretzki uspelo zatresti mrežo in pripeljati do dragocenih 2:2. S tem rezultatom si je Nemčija z drugega mesta zagotovila nastop v osmini finala, kar pomeni, da se bo 29. junija na Wembleyju srečala z reprezentanco Anglije. Francija bo kot vodilana igrala 28. junija v Bukarešti proti Švici, Portugalska pa v Sevilli dan prej, proti Belgiji.

23. junij, evropsko prvenstvo

Španija – Slovaška 5:0

Švedska – Poljska 3:2

Nemčija – Madžarska 2:2

Francija – Portugalska 2:2

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja