Foto: FIBA
KošarkaSlovenija

Nekdanji reprezentant znova v dresu ljubljanske Cedevite Olimpije

Cedevito Olimpijo je pred začetkom tekmovalne sezone 2023/24 okrepil branilec Jaka Klobučar, ki se tako po več kot desetletju vrača v Zmajevo gnezdo, kjer je že igral med letoma 2008 in 2010 ter leta 2011. Klobučar, 198 centimetrov visoki in 36-letni nekdanji slovenski reprezentant, je v preteklosti nosil tudi drese Krke, Slovana, Partizana, Ulma, Istanbula, Galatasaraya, Ostuni Basketa, Élan Chalona, Büyükçekmece Basketbola in Arisa, nazadnje pa je bil del madžarske ekipe Kecskemét.

V svoji lasti ima Klobučar tri naslove slovenskega državnega in tri naslove slovenskega pokalnega prvaka, leta 2014 pa je bil tudi najkoristnejši igralec finala slovenskega državnega prvenstva. S Partizanom je v sezoni 2010/11 osvojil tudi naslov srbskega državnega in pokalnega prvaka.

Klobučar je v letošnjem poletju zaigral na vseh petih pripravljalnih tekmah Cedevite Olimpije, v povprečju pa dosega 6,8 točke na tekmo.

“Jaka Klobučar je košarkar, ki je pustil velik pečat na slovenskih in regionalnih parketih. Je veteran, ki bo imel v našem kolektivu malenkost drugačno vlogo, s svojimi izkušnjami pa bo imel velik vpliv na soigralce v naši pomlajeni zasedbi na igrišču in ob njem. Menim, da nam bo pomagal pri doseganju naših ciljev, in zelo vesel sem, da bo Jaka v tej sezoni z nami,” je ob podpisu pogodbe s Klobučarjem povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Vlado Ilievski.

Leave a reply