Kolesarstvo

Najhitrejši slovenski kolesar Eduard Žalar organizira dobrodelni ekstremni izziv za odpravo posledic ujme

Najhitrejši slovenski kolesar Eduard Žalar s svojo Sported ekipo v ponedeljek, 11. septembra, pripravlja dobrodelni ekstremni izziv za odpravo posledic ujme Edspedicija 2023.

Gre za športno/ekstremni podvig, ki sestoji iz gorskega teka, kolesarjenja in potapljanja na vdih. Cilj je premagati pot z najvišje točke v Sloveniji (Triglav) na najglobljo točko v Sloveniji (podvodni Triglav) po določeni trasi, v čim krajšem času. Štart bo ob sončnem vzhodu na vrhu Triglava, sledil mu bo tek do Pokljuke in nato cestno kolesarski del do Pirana. Tam se bo izziv tudi zaključil s potopom na vdih na najglobljo točko slovenskega morja oz. na podvodni Triglav. Izzvani čas je 15 ur.

Dobrodelnemu izzivu se bodo pridružili še številni znani obrazi iz sveta športa in estrade, kot so smučarski skakalec Robert Kranjec, potapljač na vdih Samo Jeranko, ekstremni športnik Matej Markovič, vojak in glasbenik Jernej Celestina ter mnogi drugi.

Projekt je zasnovan na zbiranju kilometrov, kjer vsak opravljeni kilometer prinese 1 evro. V klubu Sported pa lahko opravite trening z dobrim namenom z nakupom posebnih kart UJMA5 in UJMA10. Izkupiček bo v celoti namenjen odpravi posledic ujme.

Več informacij o dobrodelnem ekstremnem podvigu in udeležbi najdete na spletni povezavi: https://sported.si/edspedicija-2023/.

Na tej povezavi si lahko ogledate tudi video.

Eduard Žalar je najhitrejši slovenski kolesar, ki ima tudi najhitrejši čas v kraljevski kolesarski šprinterski disciplini v dirkališčnem kolesarjenju pri nas. Najhitrejši Slovenec na kolesu se kot edini v Sloveniji profesionalno že 4 leta in pol ukvarja z dirkališčnim kolesarjenjem. V tem času je v dirkališčnem kolesarstvu na državnem prvenstvu dosegel tri medalje. Ob začetku kariere je osvojil srebro v šprintu ter bron in zlato v vožnji na 1000 metrov. Leta 2021 je bil tudi uradno najhitrejši šprinter na 200 metrov pri nas. Velodromski šprint je kraljevska kolesarska šprinterska disciplina in je zanj eden bolj razburljivih športov, ki je sicer v Sloveniji nepoznan. Žalar se zadnji dve leti intenzivno pripravlja na naskok na olimpijske igre.

Leave a reply