Foto: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
RokometSlovenija

Najboljši strelec odslej v celjskem dresu

Slovenski rokometni klub Celje Pivovarna Laško je sklenil dolgoročno sodelovanje s slovenskim rokometašem Andražem Makucem, ki je zvestobo celjskemu klubu obljubil do konca sezone 2027/28.

Z odhodom Mitje Janca se je v Celju sprostilo mesto na poziciji srednjega zunanjega igralca, ki ga bo zapolnil 21-letni Makuc. Mlajši od bratov Makuc ima za seboj odlično sezono v Kopru, saj je na 26 tekmah dosegel skupno 188 zadetkov oziroma 7,23 golov na tekmo.

S tem dosežkom je postal tudi najboljši strelec prve slovenske rokometne lige v lanski sezoni. Mladi nadarjeni igralec po stilu igre spominja na brata Domna, ki je prav tako pet sezon nosil dres Celja in nato prestopil k Barceloni.

“Zelo sem vesel, da smo se s Celjem uspeli dogovoriti za sodelovanje. Že od malih nog sem si želel zaigrati za klub, ki ima tako bogato rokometno zgodovino. V Celju vidim okolje, ki je odlično za razvoj mladega rokometaša. Verjamem, da bom napredoval in naredil korak naprej na svoji športni in tudi življenjski poti. Veselim se igranja v Zlatorogu in pred takšnimi navijači kot so Florijani. Komaj čakam, da spoznam soigralce in strokovni štab ter da se lotimo dela,” je ob podpisu dejal Makuc.

Leave a reply