Foto: CEV
OdbojkaSlovenija

Najboljši slovenski odbojkarji pričeli s pripravami na boje med odbojkarsko elito

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je včeraj zbrala v Ljubljani, kjer je začela s pripravami na nastope v elitni Ligi narodov (VNL).

Ob prihodu odbojkarjev je sovenski selektor Alberto Giuliani dejal: “Najprej bi rad povedal, da se je bilo zelo dobro vrniti v Slovenijo in videti te fante. Zelo sem vesel, da bom še eno leto delal z njimi. Vsi smo zelo veseli, da bomo lahko igrali v Ligi narodov, še posebej, ker bo to za Slovenijo prvič. Potrudili se bomo, da bomo dosegli dober rezultat. Vemo, da to ne bo lahko, saj bodo na turnirju nastopile najboljše ekipe na svetu. A te fante poznam, vem, kdaj lahko igrajo na visoki ravni in z radovednostjo pričakujem, kaj se bo zgodilo. Najprej se bomo osredotočili na to, v kakšnem stanju so igralci, saj so zelo različno zaključevali sezone. To bo zelo pomembno, enako kot tudi to, da bomo lahko ob tako dolgem turnirju kot je VNL, računali na vse igralce.”

REPREZENTANCA SLOVENIJE 2021

Podajalci: Dejan Vinčić (VfB Friedrichshafen, GER), Gregor Ropret (ACH Volley Ljubljana, SLO), Gregor Pernuš (ACH Volley Ljubljana, SLO)

Korektorja: Tonček Štern (Kioene Padova, ITA), Mitja Gasparini (Calcit Volley, SLO)

Sprejemalci: Tine Urnaut (Allianz Milano, ITA), Klemen Čebulj (Asecco Resovia Rzeszow, POL), Alen Šket (OK Merkur Maribor, SLO), Žiga Štern (Foinikas Sirou, GRE), Jan Klobučar (Calcit Volley, SLO), Rok Možič (OK Merkur Maribor, SLO)

Srednji blokerji: Alen Pajenk (Stade Poitevin, FRA), Jan Kozamernik (Allianz Milano, ITA), Sašo Štalekar (Calcit Volley, SLO), Matic Videčnik (ACH Volley Ljubljana, SLO)

Prosti igralec: Jani Kovačič (ACH Volley Ljubljana, SLO)

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja