Foto: BZS
Ostali športi

Na sredozemske igre v Alžirijo po medalje

V četrtek zvečer bo z Brnika proti alžirskemu Oranu poletel prvi del številčne slovenske delegacije, med katerimi bo tudi balinarska zasedba, ki bo na Sredozemskih igrah napadala najvišja mesta v štirih disciplinah.

Po večmesečnih pripravah pod vodstvom strokovnega štaba ženske in moške reprezentance na čelu s selektorjem ženske reprezentance Dejanom Korenom ter pomočnico Petro Pivk Lukančič ter selektorjem moške izbrane vrste Davorjem Janžičem in pomočnikom Bojanom Berčičem ter kondicijskim trenerjem Alešem Borčnikom je napočil čas za prvo veliko mednarodno tekmovanje v letu 2022. Balinarke in balinarji se bodo udeležili Sredozemskih iger, ki jih od 25. junija do 5. julija gosti alžirski Oran, čakajo pa jih boji za medalje v hitrostnem in natančnem zbijanju. Slovenske barve bodo branili Tadeja Petrič, Nina Volčina, Marko Švara in Martin Zdauc, vodja odprave pa je trener Bojan Berčič.

Kakšna so pričakovanja v slovenskem taboru pred potjo na sever Afrike, kjer jih čaka izredno močna konkurenca balinarskih velesil iz Francije, Hrvaške, Italije in ostalih sredozemskih držav?

Bojan Berčič, vodja odprave: “Trenutno je najbolj pomembno, da so vsi nastopajoči zdravi in da se izognemo nepredvidenim zapletom. Balinarska reprezentanca se na vsako veliko tekmovanje odpravi z željo po osvojitvi medalje. Konkurenca bo na najvišjem možnem nivoju, tako da se bo moralo za uresničitev želja vse poklopiti. Zagotovo sodimo v širši krog favoritov za medalje v vseh štirih disciplinah.”

Tadeja Petrič, natančno zbijanje: “V zadnjem obdobju sem stalno v pogonu, tako da nimam večjih skrbi glede pripravljenosti. Nastopila bom v natančnem zbijanju, ki slovi kot loterija. Če bom prikazala pravo zbijanje, se lahko zavihtim visoko. Na sredozemskih igrah sem že osvojila zlato medaljo v tej disciplini, vendar ne želim prehitevati. Vsak dan se bo potrebno osredotočiti na vsako kroglo.”

Nina Volčina, hitrostno zbijanje: “Konkurenca na sredozemskih igrah bo zelo močna, saj bo nastopila večina najboljših. Pripravljenost se stopnjuje in na vsakem treningu je bil opazen napredek. Opravili smo veliko treningov in sedaj se moram potruditi po najboljših močeh za čim boljši rezultat, ki bi me popeljal do dobre uvrstitve.”

Marko Švara, natančno zbijanje: “Želim si preboja v polfinale in sevede tudi odličja, v kolikor se mi bo ponudila priložnost. Natančno zbijanje je nepredvidljivo, tako da so napovedi nehvaležne. Opravili smo številne priprave v okviru reprezentance, sam pa sem še dodatno delal v klubu, tako da je forma dobra. Rezultate iz treningov moram prenesti na tekmo. Konkurenca je primerljiva s svetovnimi prvenstvi.”

Martin Zdauc, hitrostno zbijanje: “Prvič bom nastopil v reprezentančnem dresu na tako velikem tekmovanju, tako da je določena mera napetosti vsekakor prisotna. Izkoristiti moram priložnost, ki sem jo dobil. Rezultati na treningih so dobri. V močni konkurenci najboljših svetovnih balinarjev v hitrostnem zbijanju se bo potrebno zelo potruditi za osvojitev medalje.”

Vir: BZS

Pustite komentar