Foto: Jan Gregorc/Športni portal
RokometSlovenija

Na sporedu dolenjski in štajerski derbi

Rokometaši v končnici Lige NLB ne počivajo. Že v sredo bosta na sporedu obračuna med Krko in Trimom Trebnjim ter Velenjem Gorenjem in Celjem Pivovarno Laško.

V velenjski Rdeči dvorani bo odigran derbi, ki bi ga lahko označili za zgodnji vrhunec sezone v Ligi NLB. Velenjčani bi se z zmago Celjanom približali na točko zaostanka, ose pa bi imele ob tem odigrani dve tekmi manj. Za uverturo sredinega rokometnega dogajanja bo v Novem mestu na sporedu dolenjski derbi. Trebanjski Trimo se je s sobotno zmago nad pivovarji vmešal v boj za naslov državnega prvaka, zato bo za njih ta tekma še kako pomembna.

ZAOSTALA TEKMA 17. KROGA:
 
sreda, 12. maja, ob 18.30:
MRK KRKA : RK TRIMO TREBNJE
Mirko Skoko, trener MRK Krka:
“Čaka nas zahtevna tekma. Mislim, da je Trimo Trebnje v tem trenutku najboljša ekipa v Sloveniji. Sestavljena je tako, da ima na vsakem položaju dva izredno kakovostna rokometaša. Z veliko menjavami ohranja visoko raven igre vseh 60 minut. Uroš Zorman odlično vodi moštvo, s svojim osebnim pečatom in vizijo rokometa daje Trebanjcem dodatno kakovost. Tekmeci imajo za seboj odlične predstave v Evropi in so v igri za osvojitev naslova državnih prvakov. To je za moštvo Trima Trebnjega dodaten pritisk. V njegovi vlogi nedvomnega favorita, naboju dolenjskega derbija ter motivaciji naše ekipe vidim priložnost, da dosežemo ugoden rezultat. Dejstvo je, da se nam mora za kaj takega vse poklopiti.”
Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
“Po zmagi nad Celjem Pivovarno Laško ni časa za evforijo. Krkaši potrebujejo točke v boju za obstanek, zato jih jemljemo resno. Naš cilj je pokazati pravi obraz na igrišču in odigrati dobro tekmo.”
ZAOSTALA TEKMA 23. KROGA:
 
sreda, 12. maja, ob 20.00:
RK GORENJE VELENJE : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje:
“V sredo nas ponovno čaka veliki derbi. Zavedamo se, kako pomembna je ta tekma. Zagotovo bo napeta do zadnje minute. Celje Pivovarna Laško je velik favorit. Na nas je, da s požrtvovalno igro, željo in voljo pokažemo, kaj zmoremo in damo vse od sebe. Tako bomo vsi zadovoljni.”

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja