Foto: @matmohoric
Kolesarstvo

Mohorič zmagovalec druge etape 75. dirke po Valencii

Slovenski kolesar Matej Mohorič je zmagovalec druge etape 75. dirke po Valencii od Canalsa do La Valldigne (162,7 km). Za 29-letnika iz Podblice pri Kranju je to prva zmaga v sezoni in skupno 24. v karieri. V skupnem seštevku je član Bahrain-Victoriousa napredoval s sedmega na drugo mesto.

Slovenski as je po prečkanju vrha planote takoj pritisnil na pedala in si z vratolomnim spustom sprva privozil nekaj metrov prednosti, ta pa je iz ovinka v ovinek naraščala. Po prihodu v dolino ga je čakalo le še nekaj kilometrov do cilja, kamor je pripeljal 13 sekund pred zasledovalci.

Drugo mesto je pripadlo Italijanu Giovanniju Lonardiju (Teal Polti Kometa), ki je v sprintu večje skupine ugnal rojaka Simoneja Consonnija (Lidl-Trek).

V skupnem seštevku je Mohorič napredoval na drugo mesto, potem ko je v sredini prvi etapi zasedel sedmo mesto. Za zmagovalcem prve etape iz ubežne skupine Alessandrom Tonellijem (VF Group-Bardiani CSF-Faizane) zaostaja 1:08 minute. Tretji je Avstrijec Felix Grossschartner (UAE Team Emirates), ki zaostaja 1:28 minute.

https://twitter.com/eurosport/status/1753005197096300835

Leave a reply