Foto: Sandi Fišer
Ostali športi

Mladi Slovenec, ki je prihodnost športnega plezanja, postal podprvak v Moskvi

Luka Potočar je prav na zadnji dan svetovnega prvenstva v športnem plezanju v Moskvi osvojil svojo prvo medaljo na svetovnih prvenstvih.

Jeseničan je z naslovom svetovnega podprvaka v težavnosti se je v slovensko športno zgodovino zapisal kot prvi slovenski plezalec z medaljo na SP v težavnosti. Do zdaj so jih osvajala le dekleta.

Zjutraj nisem čutil, da se bo zgodilo kaj posebnega, sem se pa zelo dobro počutil po odplezanem polfinalu (3. mesto), kar mi je dalo dodatnega zagona za nastop v finalu,” je povedal 19-letnik in dodal, “samozavest sem črpal iz dobrih predstav na zadnji tekmi v Kranju (2. mesto) in v celotni sezoni, v kateri sem se konstantno uvrščal v finale. Mislim, da je bil to tudi glavni razlog za veliko samozavest, ki sem jo čutil na prvenstvu.

Svoje so prispevale tudi izkušnje, ki sem jih nabiral skozi vsa leta plezanja. Občutke iz letošnje sezone, ki je bila zame res nekaj zelo posebnega, bom poskušal prenesti v naslednjo. Mislim, da mi bo to pomagalo v situacijah, ko bo mogoče malo težje.”

Pustite komentar