Nogomet

Mladi Slovenci skoraj do preobrata

Slovenska reprezentanca do 21 let je danes gostovala na Madžarskem. Po slabi igri so že v 54. min zaostajali za tri zadetke. Selektor Primož Gliha je potem opravil številne menjave, kar je naše fante prebudilo in so z goli Žana Medveda, Tomija Horvata in Aljoše Matka prišli do izenačenja.

Danes je lahko selektor računal tudi na člana Rapida iz Dunaja Dejana Petroviča, ki je tekmo začel v prvi enajsterici. Naši so se že v deveti minuti znašli v zaostanku, ko je Igorja Vekića premagal Bence Biro. V 34. minuti je Biro po predložku Palincsarja zadel še drugič. Slovenski nogometaši so v 1. polčasu imeli dve lepi priložnosti, vendar je madžarska mreža ostala nedotaknjena. V 2. polčasu so ponovno bolje krenili domačini, ki so na začetku polčasa zadeli še tretjič, ko se je hat-tricka veselil Biro.

Po menjavah, ki jih je selektor Gliha opravil, so v napad krenili tudi Slovenci, rezervist Aljoša Matko je v 68. min. izsilil prekršek za najstrožjo kazen, takrat je z bele točke je zadel Žan Medved. Naši so potem še odločneje krenili v napad in v 76. minuti znižali rezultat na 3:2, ko je natančno z 20 metrov v daljši kot zadel Tomi Horvat. Po tem je Madžare rešil prečnik, Petrovič je močno sprožil z 20 metrov. V 79. minuti je bil uspešnejši igralec Mariborja Aljoša Matko, ki je pobegnil domači obrambo in zadel za končnih 3:3.

Comments are closed.