Foto: FC Polissya
NogometSlovenija

Mladi reprezentančni kapetan iz Slovenije v Ukrajino

Kot je znano, sta poletna meseca julij in avgust udarna za prestope žogobrcarjev. Nogometna vročica s celinskima prvenstvoma v Nemčiji in čez lužo v ZDA je na vrhuncu.

Večina klubov v Sloveniji, ki igrajo v prvi in drugi ligi so že v pogonu. To pomeni, da igrajo prijateljske tekme, se pripravljajo in krepijo. V minuli sezoni tretja ekipa PrveLige Telemach je “izgubila” izjemno nadarjenega igralca. Nogometaš, ki sliši na ime Admir Bristrić se seli iz Ljubljane v Žitomir. Gre za mesto z 262.000 prebivalci na severu Ukrajine, ki leži 140 km zahodno od Kijeva. Tako bo kapetan mlade (U21) reprezentance BiH še naprej ostal v zelenem dresu, saj ima njegov nov klub to barvo kot drugo različico, kot tretjo pa belo po prvi, črni z zeleno obrobo. Za peto moštvo minule sezone tamkajšnje prve lige bo 21-letni napadalec igral kot posojen nogometaš s številko 27.

Zanimivo, da se bosta ravno Olimpija in Polissya srečali v drugem krogu Konferenčne lige. Po letu in pol igranja za Olimpijo se poslavlja od naših zelenic fant iz Gradačca. Pogodba z zmajčki ga veže vse tja do konca junija 2026.

Prve nogometne korake je naredil v klubu FK Zvijezda Gradačac, se nato preselil v Tuzlo k Slobodi, potem se je za žogo podil še v Mostarju pri Zrinjskem. Nakar je prvič odšel čez mejo k Reki na Hrvaško. Iz tega mesta v Istri je šel v Zagreb na posojo v Hrvatski Dragovoljac. Pred tem je v omenjenih klubih igral še v mladinskih selekcijah, za znameniti HD pa med člani.  Nato je prišel januarja 2023, ko je Reko zamenjal za Ljubljano.

” Ponudila se je priložnost odhoda v Ukrajino k tamkajšnjemu prvoligašu. Za mnoge čudna odločitev, a rekel bi, da je morda to korak naprej zame. V Sloveniji mi je bilo lepo, napredoval sem in spoznal veliko ljudi. Hvala Olimpiji za vse. Rad bi prišel do članske reprezentance moje dežele, kar je pretehtalo odločitev. V reprezentanci je nov selektor z vizijo ter s pomladitvijo. Že pred tem sem bil nekajkrat v igri za poziv…” je za medije v Bosni in Hercegovini ter Ukrajini povedal Bristrić, kateremu sta vzornika Džeko in Ibrahimović.

Za Olimpijo je v vseh tekmovanjih odigral 52 tekem na katerih je dal šest golov in ima tako pokalno lovoriko kot državni naslov z zmajčki. Za mlado reprezentanco pa je nogometaš, ki lahko igra tudi na obeh krilnih položajih na enajstih nastopih zabil šest golov. Ukrajinski klub bo njegov tretji članski v tretji državi.

Leave a reply