Košarka

Mladi nadarjeni košarkar okrepil Olimpijo

Iz ljubljanskega kluba sporočajo, da bo mladi krilni center Luka Ščuka (208 cm), ki je 23. maja dopolnil 18 let in je svojo celotno kariero preživel v Novi Gorici, kjer je nastopal za vse mlajše selekcije novogoriškega kluba, okrepil zmaje. Zdaj bo Ščuka dobil priložnost, da se v dresu Cedevite Olimpije predstavi tudi na velikem odru. V tem tednu se je Luka že pridružil treningom članskega moštva, pod taktirko glavnega trenerja Jurice Golemca.

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:

“Luka Ščuka je košarkar, ki lahko v svoji karieri doseže ogromno. Igra na položaju krila in krilnega centra. S svojimi 208 centimetri spominja na Boštjana Nachbarja v rani mladosti. Veseli smo, da smo se uspeli z novogoriškim košarkarskim klubom dogovoriti vse za njegov prestop, hkrati pa je njegov matični klub prepoznal dejstvo, da je za njegovo kariero najboljše, da se pridruži Cedeviti Olimpiji. Zagotovo bomo zanj poskrbeli po naših najboljših močeh, da bo lahko razvijal svoj talent in dosegel svoj potencial.”

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:

“Veseli smo, da se je Luka pridružil Cedeviti Olimpiji. Velja za enega od najbolj nadarjenih košarkarjev na naših prostorih. Luka je mlad, zelo inteligenten fant, ki ima veliko prostora za razvoj. Naša naloga je, da mu zagotovimo kakovostno delo, in da se bo lahko razvijal tako, kot je to potrebno. Ne želimo hiteti, skupaj z njim moramo biti potrpežljivi. Prepričan sem, da bo Luka pomagal Cedeviti Olimpiji in slovenski košarko.”

Luka Ščuka, igralec KK Cedevita Olimpija:

“Zelo vesel sem, da sem postal del ljubljanskega kluba. Veselim se igranja na najvišji ravni. Komaj čakam, da se predstavim ljubljanskim navijačem.”

Comments are closed.