Foto: Urban Lesjak
NogometSlovenija

Mlada reprezentanca BiH do triumfa v Kranju

Mlada izbrana vrsta Slovenije je v Kranju gostila vrstnike iz BiH, ki so slavili z 2:3.

gostje iz BiH so vodili že ob polčasu, v dresu Slovenije je zadel Tio Cipot, medtem ko sta bila pri gostih uspešna Bašić in Muharemović. Na 1:3 je povišal Bristrić, poraz pa je z drugim zadetkom na tekmi ublažil Cipot.

Milenko Ačimović: “Videli ste, kakšni so bili pogoji. V tem tednu smo se poskušali uigrati, a je bilo igrišče preveč namočeno, žoga ni šla po tleh. Skušali smo igrati ‘na preskok’. Na koncu se nam je skoraj uspelo vrniti, fantje so se borili po najboljših močeh. Večina je prvič igrala pod takšnimi pogoji. Fantje so pokazali, da so borbeni, da se lahko kosajo s tekmecem. Škoda poraza, iz njega smo se nekaj naučili, upam pa, da bo na naslednjih tekmah boljše igrišče. Daljši premor bo prišel prav, da se fantje bolje spoznajo. Analizirali bomo tekmo in popravili napake, novembra nas čakata še dve tekmi.”

Tio Cipot: “To je moj prvi nastop, občutki glede golov so seveda fenomenalni, še bolje pa bi bilo, če bi zmagali. Igrišče je bilo zahtevno, potrudili smo se po najboljših močeh, a so gostje bolje odprli tekmo. Po mojem mnenju smo bili boljši nasprotnik, a smo morali zaradi igrišča prilagajati svoj način igre.”

SLOVENIJA – BOSNA IN HERCEGOVINA 2:3 (1:2)

Cipot 45+1′, 73′; Bašić 6′, Muharemović 31′, Bristrić 63′

Slovenija: Turk, Ajhmajer, Feratović, Jevšenak, Antolin, Sešlar, Flakus Bosilj, Ratnik, Strajnar, Perc (od 3. Pečar), Cipot (od 82. Pišek).

Pustite komentar