Nogomet

Messi do rekorda, ki ga ni pričakoval

Nihče ni takšen kot Lionel Messi. Ob triumfu Barcelone proti Valladolidu s 3:0 je za katalonsko ekipo dosegel tretji gol in 644. skupno od trenutka, ko je začel igrati za Barcelono. Na večnem seznamu je presegel Peleja, ki je v dresu Santosa zadel 643-krat.

“Ko sem začel igrati nogomet, si nisem nikoli mislil podreti nobenega rekorda. In še manj ta po številu zadetkov v dresu enega kluba. Lahko se zahvalim le tistim, ki so mi pomagali vsa ta leta. Mojim klubskim prijateljem, družini in prijateljem, ki me podpirajo iz dneva v dan, “je zapisal Messi.

Argentinac je za Barço odigral 749 uradnih tekem, kar pomeni, da je v povprečju dosegel 1,16 tekme. In v tem segmentu je nekoliko boljši od Peleja, ki je med svojo kariero v Santosu med letoma 1956 in 1974 odigral 757 tekem in 643-krat zadel mrežo nasprotnika. To je v povprečju 1,17 gola na tekmo.

“Tako kot ti tudi jaz vem, kako prijetno je nositi vsak dan dres, ki ga imaš rad. Tako kot ti vem, da ni nič lepšega kot takrat, ko kraj doživljaš kot svoj dom. Čestitke. Predvsem pa čestitam za odlično kariero v Barceloni, “je pred dnevi zapisal Pele, ko je Messi izenačil svoj rekord.

Messi je lastnik šestih “zlatih žog”, namenjenih najboljšemu nogometašu sveta. Je najboljši strelec v zgodovini Barcelone (naslednji je Cesar Rodriguez z 230), vodi zgodovinski seznam španske Primere s 453 goli (naslednji je Cristiano Ronaldo z 311). Z Barcelono je osvojil 34 pokalov, med njimi tudi štiri lige prvakov.

Comments are closed.