Košarka

Mehurček je pripravljen na spektakel

Prišli smo do vrhunca NBA sezone – FINALE!

Dvorana v Orlandu je pripravljena, v finalu bodo največjo pozornost posvetili trem stvarem:

1. Ali lahko Goran Dragić ohrani svojo visoko raven še za eno nadaljevanko?
Prebrisani levičar ne igra le na višji ravni, ampak to počne tudi dosledno. Je vodilni strelec Vročice, in sicer “šutira” iz globine. Dragić je z igro dokazal, da lahko vodi moštvo do finala. Če se bo tako nadaljevalo, bo predstavljal težavo za Dannya Greena in Rajona Ronda, najboljša in edina obrambna igralca Lakersov.

2. Kako lahko jezerniki izkoristijo centrski položaj?
Potem, ko je med serijo z Rocketsi Dwight Howard večino časa presedel, so ga Lakersi aktivirali proti Denverju, kjer je pustil velik pečat. Tokrat je malce bolj zapleteno: Miamiju manjka točkovno naravnan center, kljub temu, da je bil Bam Adebayo produktiven na tekmah proti Celticsom. Howardove minute bi se lahko znova razporedile, ker Lakersi lahko LeBrona Jamesa postavijo na Bama, v času ko Howard nabira moči na klopi.

3. Ali bodo mladi strelci Miami Heata povzročili težave L.A. Lakersom?
Strelsko naravnana Duncan Robinson in Tyler Herro, ki sta bila proti Bostonu sicer le 38 odstotna, je treba vedno spoštovati, saj sta pokazala karakter na posamičnih tekmah. V primeru, da ritem ujameta Jae Crowder in Dragić, bodo Lakersi imeli polne roke dela in bodo poizkušali razširiti svojo obrambo.

Instagram nba

Comments are closed.