Foto: Jure Zauneker
NogometSlovenija

Maripol Starše in Čarda Martjanci nova tretjeligaša

Na dan volitev v Sloveniji in po Evropi smo na “vzhodu” videli dve zanimivi povratni tekmi za popolnitev tretje lige v prihodnji sezoni.

Pred dnevi sta se bolje odrezala četrtoligaška prvaka iz podzvez Maribor in Ptuj. Kljub temu smo bili priča zanimivima tekmama ob visoki temperaturi smo videli lep obisk na obeh tekmah.

  • Starše: MARIPOL STARŠE – ORMOŽ 1:1 (1:1) Kirič ‘2 ; Kosec ’44 (ag)

Tokrat v bele drese odeti Ormožani so povedli s pravim evrogolom Luke Kiriča že v drugi minuti, ko je z roba kazenskega prostora z “bombo” ugnal domačega čuvaja mreže. Tik pred koncem polčasa so napadali domačini. Slednji so po nesrečnem posredovanju gostujočega branilca postavili izid polčasa, tekme in obeh snidenj s Prleki. S skupnim izidom 4:1 gredo nogometaši iz Starš v tretjo ligo.

  • Martjanci: ČARDA – ZREČE 5:4 (1:2) Bushaj 25′, Žekš 46′, 80′ (11m) in 90+1′ (11m), Meglič 67′ ; Završnik 5′ in 74′, Zupanc-Terglav 28′ in 86′ (11m)

Znova so zreški kovači odlično začeli. Tokrat jim je po domačih 2:0, zdaj pripadel prvi polčas. Potem smo v tretji četrtini tekme, ali v prvi polovici drugega polčasa videli štiri gole. V zadnjih desetih minutah je bil 29-letni ptujski sodnik Janko Golob primoran kar trikrat dosoditi najstrožjo kazen. Nora tekma pred okoli 500 ljubitelji okroglega usnja je videlo kar devet golov. To je doseglo pet nogometašev, tri pa domači 25-letni napadalec Patrik Žekš. Pato kot mu pravijo je tema pri nekaterih klubih v Sloveniji, podobno kot vezist Zreč Žan Zupanc-Terglav. Skupni izid obeh tekem je bil 8:6 v korist vijolični pomurski zasedbi, ki bo tako od konca avgusta nov tretjeligaš.

Leave a reply