OdbojkaSlovenija

Mariborčanke suvereno do nove zmage

Na predčasno odigranem obračunu 20. kroga 1. DOL za ženske so odbojkarice Branika v treh nizih in dobrih 75 minutah odpravile Krim.

Mariborčanke so proti zadnjeuvrščeni ekipi lige bile v vlogi velikih favoritinj, kar so z dobro igro tudi potrdile. Posebej v prvem nizu so Ljubljančanke bile povsem nemočne in so korak z domačinkami držale le do rezultata 1:1. Kasneje nikakor niso uspele prekiniti servisa Ane Mojce Krajnc in po kar dvanajst zaporednih domačih točkah je hitro bilo vsega konec. V igri mačke z mišjo so Branikovke gostjam v prvem nizu dopustile vsega pet točk.

Tudi na začetku drugega niza je kazalo na podoben scenarij, saj se je na semaforju hitro izpisal rezultat 10:1. V nadaljevanju so se Krimovke sicer končno prebudile iz spanca in povezale nekaj dobrih akcij, a visokega zaostanka več niso ogrozile. Največ so se približale na šest točk zaostanka, niz pa zaključile z -8.

Ljubljančanke so najboljšo predstavo pokazale v tretjem nizu, v katerem so hitro povedle najprej z dvema točkama prednosti, kmalu zatem pa še s tremi. Pri rezultatu 5:8 so Maribočanke strnile vrste in na krilih Lorene Lorber Fijok prišle do petih zaporednih točk ter preobrata na 11:9. Nato se več niso ozirale nazaj in z dobrimi zaključki prednost samo še poviševale. Končni rezultat se je ustavil pri 25:18.

Branik Maribor – Krim 3:0 (25:5, 25:17, 25:18)

Pustite komentar