OdbojkaSlovenija

Mariborčanke in Kamničanke z eno nogo že v finalu

Odbojkarice Branika so na prvi polfinalni tekmi Pokala Slovenije s 3:0 odpravile Šempeter in se močno približale željenemu cilju, uvrstitvi v veliki finale. Po tej poti odločno stopajo tudi lanske zmagovalke, odbojkarice Kamnika.

Da Mariborčanke tokrat ne bodo dovolile presenečenja so nakazovale že uvodne minute dvoboja. Na krilih odličnih servisov Ize Mlakar so domačinke hitro povedle s 7:1, kasneje pa udobno prednost zlahka zadrževale. V zaključku niza so razliko povišale celo na 12 točk, na odmor pa odšle z rezultatom 25:14.

Nič kaj drugače se zgodba na terenu ni odvijala v nadaljevanju. Na začetku drugega niza so Šempetrčanke do pete točke še držale korak z nasprotnicami, nato pa samo še spremljale kako se njihov zaostanek vse bolj povečuje. Najvišji je bil prav v zadnjem napadu, ko je Tali Lekše poskrbela za točko in končnih 25:11 ter dvojno vodstvo v nizih.

Odbojkarice Šempetra so najboljšo predstavo pokazale v tretjem nizu, ko sta se razigrali Tia Koren in Neja Vidali. Domačinke so se hitro znašle v zaostanku 5:10 in bile prisiljene v lov za rezultatom. Prelomni trenutek se je zgodil pri 10:13, ko so bankirke ponovno na krilih Mlakarjeve z delnim izidom 6:0 uprizorile preobrat. V nadaljevanju so prednost znale zadržati, v samem zaključku pa še nekoliko stopiti na plin in zadnji niz zaključiti s 25:20.

Podoben scenarij se je odvijal tudi na severnem koncu Primorske, kjer so Kamničanke prav tako prišle do zmage brez oddanega niza. Novogoričanke so dvoboj sicer dobro pričele in povedle s 4:1, toda kaj kmalu so branilke naslova pokazale svojo moč in niz prevesile v svojo korist. Prednost gostij je že pri njihovi deveti točki znašala štiri razlike, kasneje pa se je samo še povečevala in se nekajkrat ustavila tudi pri devetici. Končni rezultat se je ustavil pri 18:25.

V drugem nizu so Kamničanke hitro povedle s tremi točkami prednosti, toda borbene Novogoričanke se niso predajale ter so kmalu izenačile. V nadaljevanju so gostje sicer vseskozi držale prednost, a vse do sredine niza so jim domačinke dihale za ovratnik in držale priključek. Kmalu zatem so se razigrale Fatoumatta Sillah, Nina Stojiljković, Anđelka Radišković in nato še Maša Pucelj. Ko je domači strateg Vasja Samec Lipicer zahteval minuto odmora je rezultat že kazal 13:20 in niz je bil odločen. Končni rezultat se je ustavil pri 17:25.

Še najmanj izenačen je bil tretji niz, v katerem so gostje hitro prišle do odločilne prednosti. Ta je kmalu znašala 5:13 in v nadaljevanju Kamničanke večjih težav pri ubranitvi točkovnega naskoka niso imele. Primorke so se nekajkrat približale na štiri točke zaostanka, vendar pa v zaključku niza ponovno popustile in ga izgubile s 16:25.

Pokal Slovenije, polfinale:
Nova KBM Branik – SIP ŠEMPETER 3:0 (25:14, 25:11, 25:20)

GEN-I Volley – Calcit Kamnik 0:3 (18:25, 17:25, 16:25)

Povratni tekmi bosta na sporedu 21. oziroma 22. februarja, finale se bo predvidoma igralo 11. marca.

Leave a reply