Foto: Športni portal
NogometSlovenija

Maribor in Celje v boj za zelo pomembne točke

V torek se v Šiški odpira 32. krog Prve lige Telekom Slovenije. Grofje gostujejo pri Bravu, Vijolični proti Sežancem.

V Ljubljano prihaja Celje, ki ima na devetem mestu šest točk manj, a je po trenerski menjavi dvignilo rezutlatsko krivuljo. Ljubljanski prvoligaš je nazadnje premagal ravno Celje, v tekmi preobratov pa sta Štajerce pokopala Mustafa Nukić in Milan Tučić. Spomladi eden najnevarnejših napadalnih parov na zadnjih dveh tekmah ni bil učinkovit, bo v torek drugače?

Dejan Grabić, trener Brava: “Sezona nas je pripeljala v situacijo, da v zadnjih petih tekmah nismo bili rezultatsko nagrajeni, kljub odlični vsebinski podobi. Namesto morebitnih bitk za Evropo imamo zdaj jasen motiv za zaključek sezone. Do tekme s Celjem bomo popravljali odločitve v ključnih momentih in situacijah na tekmi. Poudarek bo na usmerjenosti in bolj ‘krvavem’ iskanju gola ter stabilnosti v fazi branjenja.”

Agron Šalja, trener Celja: “Vsaka tekma je za nas zelo pomembna, vsaka prinaša tri točke. Ima pa večjo težo, če premagamo Maribor, za katerega vemo, kaj pomeni v našem prostoru. Lahko smo zadovoljni, saj fantje vidijo, da lahko premagajo Maribor. In če dobijo tekmo z Mariborom, lahko premagajo vsakogar v naši ligi.”

Pokalnemu porazu v Domžalah je sledil še ligaški v Celju. Maribor tako ostaja trdo za vodilno Olimpijo, ki dan zatem ni v celoti izkoristila ničle vijoličastih. Rdeče-črne od Kopra ločita le dve točki, z morebitnim slavjem v Ljudskem vrtu pa bi se vsaj za en dan zavihteli na peto mesto. Ekipo Tabora še dve zmagi ločita do izenačitve lanskoletnega izkupička, ko so s 46 točkami zasedli sedmo mesto lestvice Prve lige Telekom Slovenije. Kam se bodo zavihteli konec maja?

Rudi Požeg Vancaš, vezist Maribora: “Vsakomur je težko v tej situaciji. Dobro se zavedamo, kje je treba poiskati vzroke za slabše predstave. Odpraviti moramo svoje napake, stopiti skupaj in iztisniti iz sebe dodatno moč. Predvsem pa upam, da se čim hitreje poberemo iz te krize. Za nazaj lahko rečemo, da je treba izvleči iz zadnje tekme nekaj dodatnih spoznanj. Zdaj pa se usmerjamo le naprej in storili bomo vse, da se dvignemo.”

4. maj 2021, Prva liga Telekom Slovenije, 32. krog

15.00 BRAVO – CELJE

16.45 MARIBOR – CB24 TABOR SEŽANA

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja