Foto Aleksander Sokler
Ostali športi

Ljubljančani z osmimi goli Stefanovića do zmage, za Koprčane spet usoden drugi polčas

Vaterpolisti Ljubljane Slovana so v tekmi šestega kroga državnega prvenstva na kopališču Kodeljevo premagali Calcit Water Polo s 13:7 (2:0, 5:2, 2:2, 4:3). Že čez 14 dni se bosta ekipi spet pomerili, in sicer v polfinalu zaključnega turnirja Alpe Waterpolo lige, ki bo prav tako v Ljubljani. Državno prvenstvo se bo nadaljevalo 1. aprila, Ljubljančani bodo gostovali pri AVK Triglavu, Kamničani pa bodo gostili Branik Maribor, ki je bil v tem krogu prost.

Ljubljana Slovan – Calcit Water Polo  13:7 (2:0, 5:2, 2:2, 4:3)
Ljubljana – Kopališče Kodeljevo, sodnika: Radonjič, Podjed.
Ljubljana Slovan: Lazić, Stefanović 8, Čanč, Potočnik 1, Žiberna, Gligorijević 1, Fakin, B. Kirasič, Čarni 1, Cuomo, Puš 2, Petrovčič, P. Kirasič. Trener: Jure Škof.
Calcit Water Polo: Žurbi, Brišnik, Stele 2, Sokler 1, Gledec 1, Lukič, Kordež, Blažević 2,  Novak 1, Cerar, Briški, Bergant. Trener: Gašper Šenica.

V letošnji sezoni so se ljubljanski in kamniški vaterpolisti do tekme šestega kroga državnega prvenstva pomerili že štirikrat, dvakrat so zmagali varovanci Jureta Škofa, medtem ko sta se prvenstvena in povratna polfinalna tekma pokala končali z neodločenim izidom. Na prvi od omenjenih tekem so gostje tudi gradili svoj optimizem pred gostovanjem na Kodeljevem, toda že na polovici tekme so zaostajali za pet golov. Pred tednom dni so v Kopru sicer prav tako zaostajali za pet golov (1:6), nato pa s preobratom prišli do zmage s 13:8, toda Ljubljančani si novega spodrsljaja pred svojimi navijači po neodločenem izidu z Branik Mariborom niso privoščili.

Ljubljanski vaterpolisti so že v svojem prvem napadu na tekmi z golom Luke Gligorijevića povedli z 1:0, v prvi četrtini pa se je med strelce vpisal še njihov kapetan Martin Puš. Še bolj učinkoviti so bili v drugi četrtini, ko so po golu Eneja Potočnika vodili že s 6:0 in šele Luki Soklerju je minuto pred glavnim odmorom uspelo premagati domačega vratarja Roka Lazića. V nadaljevanju tekme je bila igra bolj enakovredna, vendar Ljubljančani gostom na manj kot štiri gole zaostanka niso dovolili priti. Odlično igro je prikazal Vukašin Stefanović, ki je dosegel kar osem golov, tudi zadnjega na tekmi za svojo ekipo. Končni izid je postavil Ivan Gledec.

»Čeprav smo na koncu izgubili, je bila tekma zanimiva. Za nas je bil usoden začetek tekme, ki je nismo začeli po svojih načrtih. Ko so domačini prišli do visoke prednosti, jih nismo več mogli uloviti. Ne preostane nam drugega, kot da še več treniramo in se dobro pripravimo za nadaljevanje sezone,« je tekmo komentiral Tilen Leskovec, vaterpolist Kamničanov, ki tokrat ni mogel pomagati soigralcem in jo je spremljal s tribune.

»Tokrat smo prikazali boljšo igro kot pred tednom dni, ko se nam ni izšla po načrtih, in prišli do pričakovane zmage, s katero ostajamo v boju za prvo mesto po rednem delu prvenstva. Naš cilj je, da redni del prvenstva končamo neporaženi, vendar bo to vse prej kot lahka naloga,« pa je po zmagi Ljubljančanov dejal Enej Potočnik.

Vaterpolisti Grafist Kopra so tudi v svoji drugi zaporedni domači tekmi morali priznati premoč gostujoči ekipi. Tokrat jih je v šestem krogu državnega prvenstva z 8:4 (1:3, 3:1, 1:0, 3:0) premagal AVK Triglav. Kranjčane 24. marca čaka polfinale zaključnega turnirja Alpe Waterpolo lige, ko bodo igrali z Opatijo, v domačem prvenstvu pa se bodo teden dni pozneje pomerili z Ljubljano Slovanom. Koprčani bodo v prihodnjem krogu prosti.

Grafist Koper – AVK Triglav  4:8 (3:1, 1:3, 0:1, 0:3)
Koper – Olimpijski bazen, sodnika: Kavčič, Pančur.
Grafist Koper: Deković, Janošević, Nastran 1, Giorgi 1, Fičur, Šantak 1, Sajko, Šulić 1, Lončarevič. Trener: Marino Cetin.
AVK Triglav: Beton, Cvijanović Tepina, Rajlić, Rahne 1, Lah 2, D. Gostić, Pušavec, M. Gostić, Vončina 1, Justin 3, Lukić, Verbič 1, Osel. Trener: Krištof Štromajer.

Koprski vaterpolisti so v tekmo s Kranjčani, s katerimi so v letošnji sezoni izgubili vse štiri medsebojne tekme, vstopili v zelo oslabljeni zasedbi. Med drugim so manjkala Boško Krivičić, Amel Turkovic, Teodor Bašić in Milan Jaćimović, toda tudi brez njih so večji del tekme držali korak s kranjskimi vaterpolisti, ki so bili v prejšnjem krogu prosti. Na drugi strani so Koprčani proti Calcit Water Polu ob koncu druge četrtine že vodili s 6:1, a so do konca tekme dali le še dva gola, prejeli pa so jih kar 12. Tudi proti Kranjčanom so bili ves prvi polčas enakovreden nasprotnik, dokončno pa so popustili v zadnjih dveh minutah igre.

V tekmi, v kateri si pohvale zaslužita obe obrambi, so prvi zadeli domačini, ko je v polno zadel Stefano Giorgi. Matic Rahne je izid izenačil, do konca prve četrtine pa sta se med strelce v domači ekipi vpisala Miha Šantak in Andrija Šulić. Na sredini druge četrtine je Jan Justin izid izenačil, nato pa Kranjčane popeljal do prvega vodstva na tekmi. Izkušeni Matej Nastran je minuto pred glavnim odmorom izid še zadnjič izenačil, to pa je bil tudi zadnji koprski gol na tekmi. V tretji četrtini je v polno zadel le Jaša Lah, v zadnji pa še Juš Vončina ter Justin in Urban Verbič, ki sta domačo mrežo zatresla v zadnjih minutah tekme.

Vir: ZVDS

Leave a reply