FOTO: Aleksander Sokler
Ostali športi

Ljubljančani redni del AWL končali brez poraza

Na zadnjem turnirju rednega dela Alpe Waterpolo lige v Mariboru je vodilna Ljubljana Slovan z visoko zmago proti Grafist Kopru samo potrdila trenutno prvo mesto. V drugem slovenskem obračunu je Branik Maribor premagal AVK Triglav, a so Kranjčani vseeno ostali na drugem mestu, tretja pa je po zmagi nad Calcit Water Polom Opatija. Zaključni turnir AWL bo konec marca v Ljubljani. Polfinalna para bosta Ljubljana Slovan – Calcit Waterpolo ter AVK Triglav – Opatija.

Opatija – Calcit Water Polo  14:10 (3:2, 4:4, 2:1, 5:3)

Strelci: Smokvina 3, Tomić 1, Peroš 1, Blažić 1, Kaluđerović 1, Lu. Dujmić 4, Le. Dujmić 1, Petrić 2; Gledec 2, Blažević 2, Novak 1, Cerar 4, Briški 1.

Kamniški vaterpolisti bi se ob zmagi nad Opatijo še lahko uvrstili na tretje mesto po rednem delu AWL, vendar so bile že pred tekmo njihove možnosti minimalne, kajti v Maribor so prišli brez obeh prvih vratarjev, Gašperja Žurbija in Gašperja Jerana, tako da je bil v vratih njihov trener Gašper Šenica. Prav tako je manjkal reprezentant Martin Stele, toda tudi tako oslabljeni so se dobro upirali Opatiji, ki je sicer povedla s 3:0, vendar je že na začetku druge četrtine Sebastjan Novak izenačil na 3:3. Ob koncu tretje četrtine so Opatijci spet prišli do treh golov prednosti, ko je v polno zadel Lucijan Dujmić. Kamničani so se z goloma Aleksandra Cerarja, drugim tri sekunde pred zadnjim odmorom, in Blaža Briškija v prvem kamniškem napadu v zadnji četrtini, še enkrat približali na gol zaostanka (8:9), toda v nadaljevanju je Opatija dosegla tri zaporedne gole, s tem pa je prišla do neulovljive prednosti.

Grafist Koper – Ljubljana Slovan  9:22 (2:3, 2:4, 3:7, 2:8)

Strelci: Janošević 3, Krivičić 2, Sajko 2, Jaćimović 2; Stefanović 3, Čanč 5, Potočnik 3, B. Kirasič 2, Čarni 3, Cuomo 3, Puš 2, Petrovčič 1.

Pred dobrim tednom dni so v prvenstveni tekmi Ljubljančani v Kopru slavili s 14:7, še bolj prepričljivo pa so do zmage prišli v Mariboru, v tekmi, ki ni odločala o ničemer. Ljubljančani so bili ne glede na izid njihove zadnje tekme rednega dela tekmovanja že prvi, Koprčani pa so tudi bili bolj ali manj obsojeni na zadnje mesto. Vseeno so se do polovice tekme dobro upirali Ljubljančanom, ki so igrali brez Luke Gligorijevića, v tretji pa so dokončno strli odpor koprskih vaterpolistov. S petimi goli se je v ljubljanski ekipi izkazal Matija Bernard Čanč.

AVK Triglav – Branik Maribor  6:13 (2:3, 1:3, 1:4, 2:3)

Strelci: Rahne 1, Lajh 3, Pušavec 1, Justin 1; Seljak 3, Globovnik 1, Kačič 1, Pevec 4, Šulek 2, Popović 2.

Tudi Kranjčani in Mariborčani so se srečali pred dobrim tednom dni, s 16:10 so zmagali aktualni državni prvaki, ki pa v AWL niso več mogli do prvega mesta po rednem delu tekmovanja. Čeprav so v Maribor prišli v oslabljeni zasedbi, njihov visok poraz vendarle predstavlja manjše presenečenje, toda varovanci Tomislava Gradskega so tudi na tej tekmi potrdili, da bodo v letošnji sezoni v domačem prvenstvu zelo nevaren nasprotnik za vsako ekipo. Mariborski vaterpolisti so v domačem bazenu do odločilne prednosti prišli v tretji četrtini, ko so po golu Jurija Seljaka sredi četrtine Kranjčanom pobegnili za pet golov (8:3), v zadnji minuti pa se je dvakrat zaporedoma med strelce vpisal še Miha Žan Šulek za vodstvo Branika z 10:4. Zadnja četrtina je bila samo še formalnost.

ASV Wien – WBV Graz  20:7 (4:1, 8:3, 5:1, 3:2)

Strelci: Martanović 6, Lekić 3, Sarandi 1, Bors 1, Milošević 5, Cech 2, Jovandić 2; Szokoly 1, Lang 2, Szavai 3, Lahsoumi 1.

Avstrijski obračun je pripadel Dunajčanom, ki so z zmago ostali na petem mestu, ki bi ga sicer osvojili Mariborčani. S šestimi goli se je na tej tekmi izkazal Robert Martanović.

Pallanuoto Trieste – Opatija  11:17 (1:5, 3:4, 3:4, 4:4)

Strelci: Treu 1, Pavić 1, Liprandi 2, Levis 2, Ranu 1, Fumo 4; Peroš 1, Blažić 1, Kaluđerović 4, Lu. Dujmić 3, Le. Dujmić 4, Petrić 3, Smokvina 1.

V zadnji tekmi rednega dela AWL je Opatija prišla še do svoje druge današnje zmage. Večji del posla so opravili v prvi četrtini, ko so Tržačanom pobegnili za štiri gole, prednost pa brez večjih težav zadržali do konca tekme.

Vir: ZVDS

Leave a reply