foto arhiv VK Ljubljana Slovan
Ostali športi

Ljubljančani po zmagi v Kopru tretji v Sloveniji

Vaterpolisti Ljubljane Slovana so v prvi tekmi za končno tretje mesto v soboto doma premagali Grafist Koper s 25:5 (6:0, 5:0, 8:3, 6:2). Do zmage, tokrat s 15:8 (3:2, 5:3, 3:1, 4:2) so prišli tudi v Kopru in državno prvenstvo končali na tretjem mestu.

Grafist Koper – Ljubljana Slovan   8:15 (2:3, 3:5, 1:3, 2:4)

Grafist Koper: Lončarević; Pencelj, Giorgi, Esposito, Nastran 1, Anzeljc 1, Bašić, Fičur 3, Prete Alessandro, Jovanović 1, Dimitrijević 1, Jačimović 1. Trener: Aleš Stopar.

Ljubljana Slovan: P. Kirasič, Karničar; Stefanović 1, Čanč 3, Potočnik 1, Poličnik 1, Lipnik 1, Anzulović 4, B. Kirasič 3, Čarni, Cuomo, Petković, Povhe 1. Trener: Jure Škof.

Ljubljanski vaterpolisti, ki so pred začetkom sezone pričakovali in napovedovali vse kaj drugega, kot boj za tretje mesto, so bili tudi v drugi tekmi boljši od Koprčanov. Toda tokrat so se morali za zmago bolj potruditi, kot minulo soboto, ko so Koprčani v Ljubljano prišli v oslabljeni zasedbi, tekma pa je bila odločena že ob polčasu, ko so zaostajali za enajst golov.

Da se obeta popolnoma drugačna tekma, je nakazala že uvodna četrtina, toda ob tem velja omeniti, da so tokrat v zelo oslabljeni zasedbi v Koper prišli ljubljanski vaterpolisti, ki so z golom Matije Bernarda Čanča povedli z 1:0. Koprčani so preko Gašperja Fičurja izid že v naslednjem napadu izenačili, toda po dveh golih Jerka Anzulovića je bilo 3:1 za goste. Končni izid prve četrtine je s svojim drugim golom postavil Fičur.

Drugič se je med strelcev v začetku druge četrtine vpisal tudi Čanč, a so koprski vaterpolisti z golom Boruta Anzeljca spet prišli do minimalnega zaostanka. Do nekaj večje prednosti so Ljubljančani prišli po dveh zaporednih golih Branka Kirasiča in Marcela Lipnika (4:8). Za manjši zaostanek ob menjavi strani je poskrbel Aleksa Dimitrijević.

Tudi v tretji četrtini so prvi v polno zadeli gostje, vendar tokrat ne Čanč, pač pa Enej Potočnik. Da v zadnji četrtini ne bi bilo preveč napeto, je 30 sekund pred iztekom tretje poskrbel Vukašin Stefanović, kajti po njegovem golu so Ljubljančani domačinom pobegnili za pet golov (11:6). Zadnja četrtina je bila le še formalnost, v njej pa so gostje višali svoje vodstvo. Končni izid je postavil Florijan Poličnik.

Vir: ZVDS

Leave a reply