Foto: fiba.basketball
Košarka

Legendarni hrvaški košarkar o Dočiću in današnji ligi NBA; Dončić ima jaj…

Legendarni hrvaški košarkar Dino Rađa pravi, da je Luka Dončić izjemen igralec, a da se je košarka v ligi NBA v primerjavi s časi, ko je on  igral, spremenila na slabše.

“To me zelo spominja na Bodirogo. Je nekoliko večji, je pa fant, ki ima velika jaj… in ima toliko tudi talenta. Že v zgodnjih letih je pokazal zrelost in je tudi priden. Mislim, da je naredil pravilne poteze – od majhnih minut pri Realu, do velikih minut in pokalov ter šele nato odšel v NBA. Mislil sem, da potrebuje še eno leto v Evropi, a me je presenetil,” je Rađa povedal za podcast 1-ON-1, kot poroča Eurohoops.

Nekdanji center Boston Celticsa (1993-1997) je na Dončićevem primeru natančno pojasnil, koliko se je košarka v ligi NBA spremenila. “Sin me je pred kratkim vprašal: ‘Si videl, kaj je Dončić naredil?’ Pojasnimo to akcijo – 7,8 sekunde, devet driblingov, tri finte in nihče ne priskoči na pomoč. V mojem času? Ubili bi vas pod košem – Barkley, Oakley, Mason, Lambir in podobni bi vam odrezali glavo, če bi po finti poskušali zadeti koš proti njim,” pravi Radja in dodaja: “Svet se je spremenil, mislim, da je liga NBA postala podobna tekmi zvezd, kjer se obramba ne igra več agresivno. Ljudem je všeč, ljudje plačajo. Vseeno mi je. Obdobje je drugačno in nekaterim stvarem se moramo prilagoditi – nekaj je boljše, nekaj ne. Mislim, da NBA ni nič boljši, ker je bila košarka prej boljša. Raje gledam Evroligo kot NBA. Harden na tekmi vrže 50 trojk in temu rečejo košarka, to mi ni všeč.” Prav tako je 53-letni Rađa dejal, da je napaka, če v NBA pripeljemo 19-letne fante, ker se težko spopadajo z velikim denarjem, katerega dobijo prezgodaj.

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja