KošarkaTujina

Legenda Argentine končala reprezentančno kariero

Ko je Luis Scola v zadnji minuti prepričljivega poraza Argentine od Avstralije v četrtfinalu olimpijskega turnirja v Tokiu (97:59) sedel na klop, je prejel aplavz vseh prisotnih v dvorani, vključno s tekmeci.

To je bil zelo čustven trenutek, tega nisem pričakoval. Pred tekmo nisem veliko razmišljal o tem, poskušal sem tega ne narediti. Mislil sem, da bomo zmagali. Ampak to je bil poseben trenutek in cenim, da so tudi Avstralci ploskali. Lepo priznanje zame, ponosen sem in užival sem, “je dejal 41-letni Scola in dodal: “Prišel sem samo igrati. Očitno imam 41 let in verjetno ne bom več igral … Mislim, da nimam energije, da bi naredil stvari, ki jih moram narediti, da bi igral na ravni, na kateri bi rad igral. Samo vprašanje časa je. Verjetno ne bom več igral.”

Selektor Argentine Sergio Hernandez je z lepimi besedami dodal: “Z Luisom sem se naučil ceniti življenje. Bistvo ni v spretnosti, ampak v delu. Ni pomembno samo premagati drugo ekipo, tega sem se naučil od Luisa. Želel je igrati do zadnje sekunde, igrati obrambo in teh 40 sekund je raje to naredil, kot pa poslušal aplavz. Navdihnil je ves svet, to je njegova zapuščina.”

Scola je bil v svoji karieri dvakrat v idealni evroligaški ekipi, bil je v prvi postavi lige NBA novincev in prvak Španije leta 2002.

Z Argentino je bil olimpijski prvak (2004) in dvakratni svetovni podprvak (2002, 2019) ter dvakratni južnoameriški prvak.

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja