Košarka

LeBron in druščina neusmiljeno preko načetega Miamija

LeBron James je končno enostavno slavil na 1. tekmi finala NBA, pravzaprav zelo enostavno. Anthony Davis je v svojem finalnem debiju dosegel 34 točk, James je zbral 25 točk, 13 skokov in devet podaj, Los Angeles Lakersi pa so se v sredo zvečer sprehodili in zmagali Miami z rezultatom 116:98. V finale so se vrnili prvič po desetletju in poslali zelo jasno sporočilo. Jamesove ekipe so v prvih tekmah prejšnjih final začenjale serijo večinoma s porazom, za razliko, so tokrat začeli z visoko zmago.

Jimmy Butler se je z zvitim levim gležnjem boril in dosegel 23 točk za Miami. Heat je ob polčasu ostal še brez slovenskega igralca Gorana Dragića, ki je zaradi poškodbe stopala leve noge tekmo končal pri 6 točkah v 15 minutah. Nato je sledila še poškodba Adebaya in vedelo se je, da bo obramba težko zdržala brez njiju.

Veliko boljši smo, kot smo pokazali nocoj,” je povedal trener Miami Heatov Erik Spoelstra. “Lakersom morate pripisati današnjo zmago, mi pa se bomo lotili da zmagamo naslednjo,” je še dodal Spoelstra.

Jaz in mi smo tu zanj, vemo koliko si želi zmage, koliko hoče iti v vojno in se boriti z nami. In očitno ga imamo radi zaradi tega in ga želimo nazaj. Toda karkoli mu zdravstveno osebje reče, to mora storiti. … Najprej mora poskrbeti zase,” je o Goranu Dragiću, ki je tekmo končal pri 6 točkah, dejal Jimmy Butler.

Finale NBA, 1. tekma:

LA Lakers – Miami 116:98

 

 

 

Comments are closed.