Foto: Peter Kastelic / AZS
Atletika

“Kurent” prinesel tretje zlato Sloveniji

Večno mesto te dni gosti zbor najboljših športnic in športnikov Evrope v kraljici športa. Šest tednov pa nas loči do Olimpijskih iger.

Sedmi junijski dan je Sloveniji prinesel osmo medaljo na evropskih prvenstvih. Za to je poskrbel 25-letni metalec diska iz Podvincev. Kar 206 cm visoki Kristjan Čeh je po srebru v Nemčiji leta 2022, tokrat v zbirko dodal kontinentalno medaljo zlatega leska.

IZIDI MET DISKA (M)

  1. Kristjan Čeh (SLO) 🇸🇮 68.08 m
  2. Lukas Weissheidinger (AVT) 🇦🇹 67.70 m
  3. Mykolas Alekna (LIT) 🇱🇹 67.48 m

V kvalifikacijah je Čeh dominiral v svoji skupini, zato je tudi izpustil dve seriji. Potem je naš atlet stopnjeval z odličnimi meti. Vmes je imel en neveljaven ter en slabši met. Kljub temu je z metom 68.08 ugnal vso konkurenco.

Za seboj je pustil denimo svetovnega rekorderja in branilca naslova Alekno ter olimpijskega in svetovnega prvaka Ståhla. Biser slovenske atletike je tako prišel do svoje četrte medalje na velikih tekmovanjih. V estonski prestolnici živeči “kurent” ima v tej baltski deželi tudi dekle in trenerja. Srebro je osvojil 32-letni avstrijski atlet, bron pa litovski mladenič Alekna. Vidno razočaran pa je prizorišče v Rimu zapustil aktualni svetovni in olimpijski prvak Daniel Stahl. Šved je bil na koncu četrti. Po Bilačevi pred tremi desetletji in Čeplakovi leta 2002 med ženskami je Čeh prvi moški z zlato medaljo na evropskih prvenstvih.

Leave a reply