Foto: Miha Bitežnik
Ostali športi

Kranjčanom tudi v letošnji sezoni še pokalna lovorika

V finalu pokala Slovenije so vaterpolisti kranjskega Triglava v olimpijskem bazenu v Kopru premagali domači Grafist Koper  s 17:9 (5:2, 3:3, 7:2, 2:2). Za Kranjčane je to dvajseta pokalna lovorika, Koprčani so ostali pri sedmih.

Grafist Koper – AVK Triglav 9:17 (2:5, 3:3, 2:7, 2:2)
Koper – Olimpijski bazen, sodnika: Kavčič, Pančur.

Grafist Koper: Lončarević; Janošević 1, Giorgi, Sajko 1, Nastran 3, Anzeljc, Bašić, Fičur 1, Prete Maria, Pencelj, Cosoli, Jačimović 3. Trener: Dušan Lončarević.

AVK Triglav: Beton, Osel; Popović 1, Rajlić 1, Rahne 1, Cvijanović Tepina 1, Gostić 1, Štromajer 4, Paunovič 1, Vončina 1, Justin 1, Troppan 2, Cerar 3. Trener: Krištof Štromajer.

Težjo pot do finala pokalnega tekmovanja so imeli kranjski vaterpolisti, ki so v četrtfinalu izločili Branik Maribor, ki so ga nedavno tega premagali tudi v finalu končnice državnega prvenstva in v polfinalu še Ljubljano Slovan. Na drugi strani so bili sedemkratni pokalni zmagovalci v četrtfinalu boljši od kamniškega Calcit Water Polo, v polfinalu pa od celjskega Posejdona.

Vlogo favorita so Kranjčani, ki so tudi branili naslov pokalnih zmagovalcev, upravičili že v prvi četrtini, v kateri so po slabih petih minutah igre z golom Aleksandra Ceraja povedli s 3:0. Koprčane je v igro vrnil Milan Jačimović z njihovim prvim golom, toda po golih Benjamina Popovića in Dejana Gostića so gostje vodili že s 5:1. Gašper Fičur je ob koncu uvodne četrtine zaostanek svoje ekipe znižal na tri gole, takšen pa je bil tudi ob menjavi strani, čeprav so gostje trikrat spet vodili s štirimi goli prednosti.

S tremi goli v dveh minutah so varovanci Krištofa Štromajerja praktično že rešili vprašanje, komu bo v letošnji sezoni pripadla pokalna lovorika, saj so Koprčani zaostajali že za šest golov. Visoko vodstvo ni uspavalo kranjskih vaterpolistov, vsaj ne v tretji četrtini, kajti po golu Filipa Cvijanovića Tepine je bilo že 15:6 za Triglav, do konca tekme pa je bilo le še dobrih devet minut.

V zadnji četrtini je bila igra spet bolj izenačena, za Koprčane sta v polno zadela njihova najboljša strelca na nocojšnji finalni tekmi, Matej Nastran in Milan Jačimović, končni izid pa sta postavila Jan Justin in Aleksander Cerar. S štirimi goli je bil najboljši strelec tekme mladi Nace Štromajer.

Kot smo že omenili, je bila to dvajseta pokalna lovorika za Triglav, ki je bil tudi v letošnji sezoni najboljši v državnem prvenstvu in v ligi AWL, za nameček pa je igral še v finalu pokala Challenger. Koprčani so ostali pri sedmih, trikrat so bili najboljši Ljubljančani, po enkrat pa mariborski Branik in Calcit Water Polo.

Vir: ZVDS

Leave a reply