FOTO: AVK Branik
Ostali športi

Kranjčani zmago oddaljeni od osemnajstega naslova

Vaterpolisti AVK Triglava so bili tudi v drugi finalni tekmi končnic državnega prvenstva boljši od Ljubljane Slovana. Na kopališču Kodeljevo so Kranjčani zmagali z 12:8 (4:3, 3:2, 4:1, 1:2). Z enakim izidom se je končala tudi prva tekma v Kranju, tako da so Kranjčani do svojega osemnajstega naslova oddaljeni le še zmago. Branik Maribor po zmagi v Kamniku osvojil tretje mesto.

Na Kodeljevem so tekmo bolje začeli domači vaterpolisti, ki so povedli z 2:0, toda ob odlični igri z igralcem več in boljši igri v obrambi so gostje s štirimi zaporednimi zadetki, po dvakrat sta zadela Jan Justin in Aljaž Troppan, povedli s 4:2. V začetku druge četrtine so se jim domačini približali na zadetek zaostanka, ko je Miha Fakin zadel za 4:5. Toda to je bilo bolj ali manj vse, kar je Ljubljančanom uspelo v tem dvoboju. Kranjčani so do odločilne prednosti v tretji četrtini, ko so prišli do petih zadetkov prednosti. V gostujočih vratih je bil odličen Jure Beton.

Najboljša strelca v domači ekipi sta bila Igor Cuomo s tremi zadetki, dva je dosegel Enej Potočnik, za Kranjčane sta po štiri zadetke dosegla Justin in Troppan.

V drugi tekmi za tretje mesto je v Kamniku Branik Maribor s 13:9 (4:1, 3:2, 2:4, 4:2) še drugič premagal domači Calcit Water Polo in se veselil bronaste kolajne. S kar šestimi zadetki se je pri gostih izkazal Aljaž Pevec, v domači ekip pa so kar štirje igralci po dvakrat zatresli gostujočo mrežo, in sicer Luka Sokler, Tilen Leskovec, Goran Blažević in Aleksander Cerar.

Vir: ZVDS

Leave a reply