Calcit Water Polo
Ostali športi

Kranjčani z remijem ohranili prvo mesto pred Ljubljančani, Mariborčani še drugič boljši od Kamničanov

V derbiju sedmega kroga prve vaterpolske lige sta se ekipi AVK Triglava in Ljubljane Slovana razšli z neodločenim izidom 10:10 (1:2, 3:2, 2:3, 4:3). Z osvojeno točko so Kranjčani zadržali točko prednosti pred Ljubljančani, ki bodo v prihodnjem krogu, v soboto, 8. aprila, gostili Grafist Koper, medtem ko bodo Kranjčani gostovali v Mariboru.

AVK Triglav – Ljubljana Slovan  10:10 (1:2, 3:2, 2:3, 4:3)
Kranj – Pokriti olimpijski bazen Kranj, sodnika: Radonjič, Suhadolnik.

AVK Triglav: Beton, Verbič, Rajlić 1, Rahne 2, Lah, D. Gostić, Pušavec 1, M. Gostić 1, Vončina, Justin 3, Paunovič 2, N. Štromajer, Osel. Trener: Krištof Štromajer.

Ljubljana Slovan: Lazić, Stefanović 1, Čanč, Potočnik, Žiberna 1, Gligorijević 1, Fakin 2, Ćetković, Čarni, Cuomo 2, Puš 3, Petrovčič, P. Kirasič. Trener: Jure Škof.

Pred tednom dni so kranjski vaterpolisti v finalu Alpe Waterpolo lige po preobratu, ko so v začetku zadnje četrtine zaostajali za tri gole, in boljšem izvajanju petmetrovk, prišli do svoje druge letošnje lovorike. Za prvo so v finalu pokala Slovenije prav tako premagali Ljubljančane, ki so bili v drugem krogu rednega dela državnega prvenstva bili boljši od Kranjčanov, tako kot tudi v rednem delu AWL.

Na prvi gol na tekmi smo morali čakati do četrte minute, ko je bil Igor Cuomo natančen iz petih metrov, hrvaški vaterpolist v kapici Ljubljane Slovana pa je dve minuti pozneje dosegel še svoj drugi gol na tekmi. V zadnji sekundi so domači vaterpolisti prek Marka Gostića ob igralcu več dosegli svoj prvi gol na tekmi. Ob dobri igri v obrambi so Kranjčani v tretji minuti druge četrtine izid izenačili, Roka Lazića je premagal Andraž Pušavec, že dobre pol minute pozneje pa je Jan Justin domačo ekipo popeljal do prvega vodstva. Z dvema goloma Mihe Fakina so še pred odhodom na polčas Ljubljančani še enkrat prišli do vodstva, vendar je Justin izid izenačil.

Razpoloženi Justin je s svojim tretjim golom na tekmi v prvi minuti tretje četrtine Kranjčane še enkrat popeljal do vodstva, vseeno pa so na zadnji odmor z golom prednosti odšli ljubljanski vaterpolisti, čeprav so domačini z golom Aleksandra Paunoviča še enkrat povedli. Toda Žiberna je izid izenačil na 6:6, Stefanović pa je z igralcem več gostom zagotovil gol prednosti pred zadnjim odmorom.

Zmagovalca je spet odločala zadnja četrtina, ki se je začela po željah domače ekipe, saj je z goloma Matica Rahneta in Nikole Rajlića povedla z 8:7. Izkušeni Martin Puš je izid izenačil, za novo kranjsko vodstvo pa je poskrbel Paunovič. Ljubljančani se niso predali, še več, Puš jih je z dvema goloma, zadnjega je z igralcem več dosegel 53 sekund pred koncem tekme, pripeljal na rob zmage, ki bi jim prinesla vodstvo na prvenstveni lestvici. Toda Kranjčani so v naslednjem napadu izkoristili prednost igralca več, za končni izid pa je poskrbel Rahne.

Izjavi po tekmi

Krištof Štromajer, trener AVK Triglava: »Še ena prava, moška prvenstvena tekma, v kateri vsaka točka pomeni veliko, kar se potem pozna tudi v vodi. Danes bi bili spet lahko vsi trije končni rezultati, tako da je na koncu neodločen izid še najbolj pošten. Svojim igralcem ne morem ničesar očitati, čeprav smo imeli v svojih rokah tudi boljši izid, vendar so dali vse od sebe. Obramba bi bila lahko še boljša, prav tako tudi napad, ampak kot rečeno, pristop je bil pravi in to je dobra popotnica za nadaljevanje sezone. Skratka, tekma je bila dobra, z veliko plavanja in to je samo dobro za slovenski vaterpolo.«

Jure Škof, trener Ljubljane Slovana: »Naredili smo nekaj napak, spet ob vračanju iz napada v obrambi, nisem pa zadovoljen z igro ob igralcu več. Že v prvi četrtini smo imeli priložnost, da bi domačinom pobegnili na tri, štiri gole, vendar nismo bili učinkoviti in namesto tega so nas domačini ulovili. Manjkalo nam je nekaj boljših strelov od daleč. Drugače pa težka tekma, z veliko plavanja, izenačena, mislim pa, da je bil za slovenske razmere prikazan dober vaterpolo z obeh strani. Prvenstva še zdaleč ni konec.«

Vaterpolisti Branik Maribora so v sedmem krogu prve slovenske vaterpolske lige v kranjskem bazenu s 15:11 (5:3, 6:2, 1:3, 3:3) premagali domači Calcit Water Polo. V prihodnjem krogu bodo Kamničani prosti, Mariborčani pa bodo v soboto, 8. aprila, gostili kranjski AVK Triglav.

Calcit Water Polo – Branik Maribor  11:15 (3:5, 2:6, 3:1, 3:3)
Kranj – Pokriti olimpijski bazen Kranj, sodnika: Homovec, Pančur.

Calcit Water Polo: Žurbi, Brišnik, Gole, Sokler 1, Gledec 2 Leskovec 4, Kordež, Blažević, Lukič, Cerar 4, Briški, Bergant. Trener: Gašper Šenica.

Branik Maribor: Jukić, Pajnik, Anzulović, 2 Seljak 3, Globovnik 1, Kačič 1, Pevec 2, Lep, Šulek 1, Herzog 1, Rajšp 2, Popović 2, Gregl. Trener: Tomislav Gradski.

Kamničani so konec prejšnjega tedna na zaključnem turnirju Alpe Waterpolo lige izgubili tako z Ljubljano Slovanom in Opatijo ter tekmovanje končali na četrtem mestu, vendar so ob tem ostali brez Martina Steleta, medtem ko so Mariborčani svojo zadnjo tekmo odigrali pred 14 dnevi, ko so, prav tako v Ljubljani, igrali neodločeno v šestem krogu državnega prvenstva. V prvi medsebojni prvenstveni tekmi so vaterpolisti Branika doma premagali Calcit Water Polo s 13:9, boljši pa so bili tudi v Kranju. Z novimi tremi točkami so Mariborčani ostali tudi v igri za prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva.

Čeprav so Kamničani s tremi goli Tilna Leskovca povedli s 3:1, so na prvi odmor z dvema goloma prednosti odšli mariborski vaterpolisti. S svojim drugim golom na tekmi je Jerko Anzulović izenačil na 3:3, v zadnji minuti pa se je še drugič med strelce vpisal Matej Rajšp, nato pa še Jurij Seljak, tako da so »domačini« v drugo četrtino vstopili z dvema goloma zaostanka.

Tudi v drugi četrtini so bili boljši gostujoči vaterpolisti, ki so z golom iz petmetrovke prvič na tekmi prišli do treh golov prednosti, ko je Gašperja Žurbija premagal Aljaž Pevec. Že v naslednjem napadu je Sokler zaostanek svoje ekipe znižal na dva gola, tako kot tudi Ivan Gledec štiri minute pred prvim polčasom. Toda do konca četrtine je bilo vse v znamenju mariborske ekipe, ki je v slabih štirih minutah dosegla kar štiri gole. Med strelce so se vpisali Neven Popović, še drugič Seljak, do svojega prvega gola na tekmi pa sta prišla še Miha Žan Šulek in Tim Kačič.

Ko je na začetku tretje četrtine v polno zadel še Jan Herzog ob igri z igralcem več, so Mariborčani vodili že z 12:5. Toda borbeni in nepopustljivi Kamničani so z dvema goloma Aleksandra Cerarja in enim Leskovca na zadnji odmor odšli s štirimi goli zaostanka, vendar ko je Pevec že v prvem napadu zadnje četrtine dosegel še svoj drugi gol, je bila tekma bolj ali manj odločena. Varovanci Gašperja Šenice se sicer niso predali, z dvema novima goloma se je izkazal Cerar, enkrat tudi Gledec, vendar na manj kot tri gole se gostom niso več približali. Zmago Mariborčanov je potrdil Luka Globovnik.

Vir: ZVDS

Leave a reply