Foto Miha Bitežnik
Ostali športi

Kranjčani do svoje devetnajstega naslova državnih prvakov

Vaterpolisti kranjskega Triglava so v drugi tekmi finala končnice državnega prvenstva v Mariboru premagali domači Branik s 13:11 (3:2, 3:4, 3:6, 2:1). Ker so bili minulo soboto, v svojem bazenu boljši z 18:8 (4:3, 5:2, 4:2, 5:1) so še tretjič zaporedoma, skupaj devetnajstič, osvojili naslov slovenskega državnega prvaka.

Branik – Triglav  11:13 (2:3, 4:3, 3:6, 2:1)

Maribor – Bazen Pristan, sodnika: Kavčič, Vehovec.

Branik Maribor: Jukić; Bauman; Pajnik, Šantak 1, Seljak, Globovnik, Kačič 3, Pevec 2, Hadžić, Herzog, Popović, Rajšp 2, Miletić 3. Trener: Tomislav Gradski

AVK Triglav: Beton, Udovč; Popović 2, Rajlić, Rahne 2, Cvijanović Tepina, Gostić, Štromajer, Paunovič 2, Vončina, Justin, Troppan 6, Cerar 1. Trener: Krištof Štromajer.

V prvi tekmi finala končnice državnega prvenstva je Triglav brez večjih težav premagali Branik. Mariborčani, za katere je bil to po desetih letih prvi finale, so sicer priznali, da so Kranjčani favoriti, a se nikakor ne mislijo predati. Navkljub visoki zmagi pa so se tudi branilci naslova zavedali, da bo v mariborskem bazenu Pristan zgodba popolnoma drugačna.

V prvi četrtini se je to tudi potrdilo. Mladi Tim Kačič je že v prvem domačem napadu premagal Jureta Betona, toda po golih Aljaža Troppana, Aleksandra Cerarja in Benjamina Popovića so gostje povedli s 3:1. Pred koncem uvodne četrtine je svojo ekipo na gol zaostanka s svojim drugim golom na tekmi približal Kačič. Čeprav so v začetku druge četrtine gostje z drugim golom Troppana spet prišli do dveh golov prednosti (4:2), so Mariborčani izid izenačili na 4:4. Za domačo ekipo sta bila uspešna Matej Rajšp in Nikola Miletić. Pred menjavo strani so Kranjčani še enkrat povedli, uspešen je bil Matic Rahne, a je Miletić izid še enkrat izenačil. Tako kot tudi dve sekundi pred koncem prvega polčasa, pred tem pa je Troppan izkoristil prednost igralca več.

Do prve večje prednosti so Kranjčani prišli v tretji četrtini, ko se je v gostujoči ekipi s tremi goli izkazal sicer najboljši strelec tekme, Troppan. Prav po njegovem golu so sredi četrtine prišli do treh golov prednosti (10:7), takšna pa je bila razlika tudi pred zadnjim odmorom. V zadnji četrtini so se Mariborčani z golom Rajšpa Kranjčanom približali na dva gola zaostanka, toda dobre tri minute pred koncem tekme je v polno zadel Aleksander Paunovič, prednosti treh golov pa varovanci Krištofa Štromajerja niso več izpustili iz rok. Zadnji gol na tekmi so sicer dosegli domači vaterpolisti, uspešen je bil Miha Šantak, a so se morali zadovoljiti z drugim mestom.

Vir: ZVDS

Leave a reply