Ostali športi

Kozjeku državni naslov med posamezniki, Krimovke jesenske prvakinje

Nedeljsko državno prvenstvo v igri posameznikov se je zaključilo z zmagoslavjem Jureta Kozjeka, ki je v konkurenci 64 balinarjev iz celotne Slovenije v Ljubljani v velikem slogu prišel do cenjene lovorike.
Z novim formatom tekmovanja je Balinarska zveza Slovenije v sodelovanju z organizatorjem BŠK Polje na državno prvenstvo v igri posameznikov privabila skorajda vse najboljše slovenske balinarje, ki so se brez prisotnosti gledalcev za lovoriko merili na osmih igriščih v Ljubljani in okolici.
Že prvi krog je postregel s številni zanimivimi obračuni, med katerimi velja omeniti tesni zmagi Erika Čeha (Agrochem Hrast) proti Simonu Možini (Aikea Antena Portorož) in Žana Sodca (Krim Ljubljana) proti Davidu Širclju (Zabiče).
Tudi v nadaljevanju tekmovanja ni manjkalo razburljivih in zelo kakovostnih tekem. V polfinale, ki je v popoldanskih urah potekal v balinarski dvorani v Šiški, so se zasluženo uvrstili Jure Kozjek (La Perosina Italija), Žan Sodec (Krim Ljubljana), Gašper Povh (Skala Sežana) ter Erik Petrič (Agrochem Hrast), ki je predtem izločil kar dva klubska kolega Gregorja Severja in Erika Čeha.
Oba polfinalna dvoboja sta bila izredno napeta in v obeh je odločitev o zmagovalcu padla šele v zadnjem obratu. V spopadu izkušenih balinarskih mojstrov se je Kozjek po zaostanku s 6:8 izvlekel iz Petričevega primeža s tremi točkami v zadnjem obratu, medtem ko je v dvoboju mladih reprezentantov o zmagovalcu odločal zadnji obrat, v katerem je bil spretnejši Sodec. V velikem finalu je večkratni svetovni in evropski prvak v tej disciplini Kozjek povedel že z 10:4, vendar se Sodec ni predal. Dobrih 11 minut pred koncem je izenačil na 10:10, a je Kozjek v zaključku dvoboja vnovčil svoje bogate izkušnje in zasluženo dvignil zmagovalni pokal.
Državno prvenstvo v igri posameznikov, Ljubljana, 11.10.2020
Osmina finala:
Jazbec (Dobrova) – Moličnik (Kozlek) 2:13
Sodec (Krim Ljubljana) – M. Povh (Skala) 13:2
Sever (Agrochem Hrast) – E. Petrič (Agrochem Hrast) 7:9
Istenič (Mengeš Rakoll) – Kragelj (Orlek Oro Met) 12:13
Kandare (Cerkniško jezero) – Čeh (Agrochem Hrast) 9:13
Kraševec (Skala) – Markič (Tabor Ihan) 7:12
Kozjek (La Perosina) – Petrovič (Logatec) 13:2
Markočil (Postojna) – G. Povh (Skala) 4:10
Četrtfinale:
Sodec (Krim) – Markič (Tabor Ihan) 12:6
G. Povh (Skala) – Moličnik (Zabiče) 11:8
Čeh (Agrochem Hrast) – E. Petrič (Agrochem Hrast) 3:13
Kozjek (La Perosina) – Kragelj (Orlek Oro Met) 13:4
Polfinale:
Kozjek (La Perosina) – Petrič (Agrochem Hrast) 9:8
G. Povh (Skala) – Sodec (Krim Ljubljana) 9:8 (dodatni obrat)
Za 3. mesto: E. Petrič (Agrochem Hrast) – G. Povh (Skala) 1:9
Finale: Kozjek (La Perosina) – Sodec (Krim) 13:10
Po petkovih in sobotnih prvenstvenih obračunih je jasno, da bodo balinarke ljubljanskega Krima in balinarji Mengeš Rakolla prezimili na vrhu prvoligaške lestvice. V drugih ligah je stanje na lestvici bolj izenačeno, dva kroga pred koncem jesenskega dela prvenstva pa sta v najboljšem položaju Tržič AC Žepič in Kozlek.
Balinarke ljubljanskega Krima so s serijo zmag, ki so jo zaokrožile s sobotnim slavjem v mestnem derbiju v Šiški, osvojile naslov jesenskih prvakinj. Spomladansko nadaljevanje v ženski prvi ligi bodo pričakale z dvema točkama prednosti pred pivškim Oro Metom, medtem ko tretje mesto trenutno zaseda Bistrica pri Tržiču.
V moški prvi ligi tekmece še naprej neusmiljeno melje Mengeš Rakoll, ki ima kar pet točk naskoka pred najbližjimi zasledovalci, v drugi ligi pa vrh lestvice trenutno držita Tržič Ac Žepič na vzhodu in Kozlek Kuteževo na zahodu.
vir: BZS

Comments are closed.