Košarka

Košarkarji začenjajo s pripravami

Slovenska košarkarska reprezentanca bo začela s pripravami na kvalifikacijski tekmi, za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2022. Tekma z Ukrajino bo na sporedu 28. novembra, z Madžari pa dva dni kasneje, obe tekmi bosta v Stožicah. Večina reprezentantov se je že zbrala v Austria Trend hotelu v Ljubljani, ostali se bodo odzvali nekoliko kasneje, saj imajo danes še klubske obveznosti.

Na uvodnih dveh tekmah je Slovenija premagala Avstrijo in izgubila z Madžarsko. Na evropsko prvenstvo 2022 se uvrstijo po tri reprezentance iz vsake skupine.

Novi selektor Aleksander Sekulić je vpoklical naslednje košarkarje: Jaka Blažič, Alen Hodžić, Edo Murić (vsi Cedevita Olimpija), Jan Kosi, Luka Lapornik, Miha Škedelj (vsi Krka), Urban Durnik, Jurij Macura (oba Koper Primorska), Gregor Horvat (Cholet/Fra), Blaž Mahkovic (Helios Suns), Blaž Mesiček (Split), Jordan Morgan (Unics Kazan), Matic Rebec (Rouen Metropole), Luka Rupnik (Zaragoza) in Jan Špan (Dalteco Gipuzkoa).

 

Comments are closed.

Košarka

Košarkarji začenjajo s pripravami

Slovenska košarkarska reprezentanca bo začela s pripravami na kvalifikacijski tekmi, za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2022. Tekma z Ukrajino bo na sporedu 28. novembra, z Madžari pa dva dni kasneje, obe tekmi bosta v Stožicah. Večina reprezentantov se je že zbrala v Austria Trend hotelu v Ljubljani, ostali se bodo odzvali nekoliko kasneje, saj imajo danes še klubske obveznosti.

Na uvodnih dveh tekmah je Slovenija premagala Avstrijo in izgubila z Madžarsko. Na evropsko prvenstvo 2022 se uvrstijo po tri reprezentance iz vsake skupine.

Novi selektor Aleksander Sekulić je vpoklical naslednje košarkarje: Jaka Blažič, Alen Hodžić, Edo Murić (vsi Cedevita Olimpija), Jan Kosi, Luka Lapornik, Miha Škedelj (vsi Krka), Urban Durnik, Jurij Macura (oba Koper Primorska), Gregor Horvat (Cholet/Fra), Blaž Mahkovic (Helios Suns), Blaž Mesiček (Split), Jordan Morgan (Unics Kazan), Matic Rebec (Rouen Metropole), Luka Rupnik (Zaragoza) in Jan Špan (Dalteco Gipuzkoa).

 

Comments are closed.

Next Article:

0 %