Foto: Urban Lesjak
KošarkaSlovenija

Košarkarji ugnali Nizozemce

Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića so deseti dan priprav za avgustovski kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo in septembrski EuroBasket dočakali prvo pripravljalno tekmo.

V celjski dvorani Zlatorog so se slovenski košarkarji pomerili z Nizozemsko in zmagali s 83:76. Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške reprezentance: ”Namen na tekmi je bil videti vse igralce, ki so nam na voljo, predvsem mlade. Dokler jih ne vidimo na igrišču na takšnih tekmah, ne moremo vedeti, kako nam lahko pomagajo. Pokazali so veliko mero borbenosti, moramo najti način, kako zmanjšati nekatere napake, ampak mislim, da smo s požrtvovalnostjo lahko zadovoljni. Vsi vemo, da imajo kvaliteto, potrebujejo še minute v nogah. Ideja je, da razširimo bazo igralcev, ki so nam na voljo. Imamo širok kader in igralce, med katerimi lahko izbiramo. Po tekmi s Črno goro bomo skrčili ekipo, več se bomo morali posvetiti taktiki in res zgraditi tisto jedro ekipe.”

Slovenija : Nizozemska 83:76 (59:57, 39:42, 21:25)
Samar 2 (5 podaj), Rupnik, Nikolić 10, K. Prepelič 11, Blažič 8, Ciani 2, Jurković 4, Hrovat 10, Ščuka 4, Dimec 12 (6 skokov), B. Prepelič 5 (6 skokov), Glas 5, Macura 7, Čebašek 3.

Pustite komentar