Foto: RD Koper
RokometSlovenija

Koper se predstavi

Koprski rokometaši so se ponovno zbrali in pričeli s trenažnim procesom napram začetku sezone 2022/23. Slednji je načrtovan 10. Septembra, ko bodo, v sklopu prvega kroga Lige NLB, gostili RK SVIŠ Ivančna Gorica.

Trener Bojan Čotar je po poletnem odmoru ponovno prevzel taktirko nad člansko ekipo, ki se je v torek ponovno zbrala in oddelala prvi trening v sklopu nove sezone 2022/23. V kadru, ki je pričel s trenažnim procesom lahko opazimo nekaj sprememb, na zboru ni bilo poškodovanega Andraža Makuca ter Žana Nadareviča, ki nastopa za slovensko kadetsko reprezentanco.

Novi igralci v ekipi so Adam Bratkovič, Marin Dzurica in Aleksandar Stojanović, ki so se RD Koper priključili v tem poletju. Obenem pa so se članski ekipi priključili še mladi fantje; in sicer Hasan Ikanović, Tomaž Stančič in Benjamin Bekrić. Poleti pa so člansko ekipo zapustili Žiga Smolnik, Luka Logar, Dragan Pavlović in Tomislav Špruk.

Strokovni štab se, napram zaključku lanske sezone, ni spremenil. Vlogo članskega trenerja bo opravljal Bojan Čotar; njegov pomočnik pa bo Uroš Čuk. Saša Ogrizovič bo opravljal vlogo kondicijskega trenerja; Dejan Kumar pa vlogo fizioterapevta.

Bojan Čotar, trener RD Koper: “Veseli me, da so fantje na trening prišli visoko motivirani in fizična pripravljenost je prav tako zelo dobra, kar pomeni, da so se držali planov, ki so jih dobili po koncu prejšnje sezone. V tem tednu in naslednjem tednu, ko gremo na priprave v Maribor bo večji poudarek na fizični pripravljenosti, predvsem v dopoldanskem času. Načrtovane imamo tudi prijateljske tekme – prva bo že 13.8. Nato gremo na dva močna turnirja v Novo mesto in Dobovo, konec meseca pa je na sporedu še domača prijateljska tekma. Pričakovanja so, kljub številnim odhodom in poškodbi Makuca, podobna kot lani, oz. Jaz si prizadevam, da bi naredili še korak naprej.”

Članska ekipa
Vratar: Rok Jelovčan, Marin Dzurica, Jakob Morato
Levo krilo: Klej Sanabor
Levi bek: Tine Poklar, Matevž Žagar, Žan Nadarevič, Aleksandar Stojanović
Srednji bek: Andraž Kete, Andraž Makuc, Benjamin Bekrić
Desni bek: Dani Zugan, Tian Furlan, Hasan Ikanović
Desno krilo: Adam Bratkovič, Bor Breznikar, Sandi Muminović
Krožni napadelec: Jaka Moljk, Denis Konjevič, Luka Vujović, Tomaž Stančič

Vir: RD Koper

Pustite komentar