Foto: worldtabletennis
Ostali športi

Konec slovenskih nastopov v Lagosu

Na turnirju WTT Contender se je danes v prvem krogu glavnega turnirja od nadaljnjega tekmovanja poslovil še najboljši slovenski namiznoteniški igralec, Darko Jorgić. Za drugopostavljenega nosilca turnirja je bil usoden Kitajec Sun Wen, ki je zmagal s 3:2 (2, 6, -4, -8, 7).

Že v kvalifikacijah sta obstala Deni Kožul, ki je bil v prvem krogu prost, v drugem pa ga je s 3:2 (8, 9, -3, -6, 7) premagal Peng Wang-Wei iz Tajvana, že v prvem krogu kvalifikacij pa je Petra Hribarja s 3:1 (5, -2, 5, 10) premagal Park Ganghyeon iz Južne Koreje s 3:1 (5, -2, 5, 10). Tako je na glavnem turnirju od slovenskih predstavnikov nastopil Jorgić, ki se je pomeril s Sun Wenom, 106. igralcem svetovne lestvice.

Za 24-letnega Hrastničana se dvoboj z dve leti starejšim Kitajcem ni začel obetavno. Sun Wen je v prvem nizu povedel s 5:0, na koncu pa je Jorgiću prepustil le dve točki. Tudi v drugem nizu Jorgić ni prišel do svoje igre, zato pa je bil v tretjem veliko boljši nasprotnik. Četrti niz je bil izenačen do šeste točke, s tremi zaporednimi točkami je Jorgić povedel z 9:6, kar je bilo dovolj za mirno končnico. Toda v odločilnem petem nizu je Kitajec povedel s 5:2, Jorgić se mu je dvakrat še približal na točko zaostanka (4:5 in 5:6), to pa je bilo tudi vse, kar mu je v tem dvoboju uspelo.

Vir: NTZS

Leave a reply