Ostali športi

Kodeljevčanke korak do tretjega zaporednega naslova

V prvi finalni tekmi končnice v 1. SNTL za ženske je Kajuh-Slovan na Ravnah premagal domači Fužinar Inter Diskont s 4:1. Do tretjega zaporednega naslova ga loči le še zmaga, druga tekma pa bo na sporedu v soboto, 1. junija, v dvorani na Kodeljevem v Ljubljani, kjer bo teden dni pozneje tudi morebitna tretja tekma.

»Kajuh-Slovan ima prednost že v sami priprave na finale, saj lahko klub z dvema profesionalnima trenerjema lažje načrtuje treninge in se lahko po potrebi individualno pripravi na nasprotnika,« je v napovedi na prvi ravenski ženski finale po devetih letih dejal Jure Dretnik, trener Fužinarja, medtem ko si je Špela Polončič, trenerka Kodeljevčank predvsem želela, da bi se njene igralke dobro počutile.

Sodeč po končnem izidu, so bile njene varovanke dobro razpoložene, dobro formo pa sta že v igri dvojic najavili Lara Opeka in Tjaša Novak, ki sta Polono Horvat in Nušo Kadiš premagali s 3:0, vendar sta se prvi in tretji niz končala na razliko. Zato pa sta bili obe še bolj prepričljivi v posamičnih dvobojih, Novakova je Horvatova v treh nizih skupaj prepustila le 15 točk, eno manj pa Opeka Lei Kadiš.

Nekaj upanja na preobrat je domači ekipi vlila Nuša Kadiš, ki je z odlično igro soimenjakinjo, Boltetovo, premagala z 11:5, 11:2 in 11:3, toda že v naslednjem dvoboju je najboljša igrala 1. SNTL za ženske, Opeka, samo še enkrat več potrdila svojo kakovost.

Fužinar Inter Diskont – Kajuh-Slovan  1:4

Polona Horvat, Nuša Kadiš – Lara Opeka, Tjaša Novak 0:3 (-10, -3, -9), Polona Horvat – Tjaša Novak 0:3 (-5, -6, -3), Lea Kadiš – Lana Opeka 0:3 (-5, -6, -3), Nuša Kadiš – Nuša Bolte 3:0 (5, 2, 3), Polona Horvat – Lara Opeka 0:3 (-7, -3, -6).

Vir: NTZS

Leave a reply