Atletika

Kenijka izboljšala lasten svetovni rekord

Kenijka Faith Kipyegon je v zadnji tekaški disciplini atletske diamantne lige v Parizu v teku na 1500 m s časom 3:49,04 popravila svoj svetovni rekord. Prejšnjega je s 3:49,11 tekla v Firencah 2. junija lani.

Kenija je sedma največja dežela Afrike, ki leži na vzhodu te celine. Športno so najbolj znani po atletiki. Ena “zvezdnic” te države je 30-letna Faith Kipyegon. Tekačica na srednje in dolge proge, ki tekmuje v tekih na 1.500 in 5000 metrov je aktualna svetovna atletinja. Na poldrugi kilometer dolgi razdalji je na zadnjih dveh olimpijskih igrah osvojila zlati medalji.

Niskorasla športnica, ki v višino meri le 157 cm in tehta 41 kg je zadnja tri leta in tudi letos razred zase na tej razdalji v atletski Diamantni ligi. Tudi njen oče Samuel, ki je ob Faith imel še osem otrok je bil uspešen atlet na 400 in 800 m dolgih razdaljah. Njena uspešna pot v članski konkurenci te discipline se je pričela pred desetimi leti na igrah Commenweltha na Škotskem. Leto kasneje je v Pekingu na SP prišla do srebra…

Leave a reply