Foto: Tia Čavalić
NogometSlovenijaTujina

Kelenbergerjeve varovanke klonile proti Srbskim vrstnicam v Čatežu

Te dni je naša ženska kadetska (U17) reprezentanca odigrala dve prijateljsko-pripravljalni tekmi z vrstnicami iz Srbije. Lepo vreme v turističnem mestu na jugovzhodu Slovenije je privabilo na ogled tekme lepo število gledalcev in gledalk. To je bila druga tekma teh dveh nasprotnic, saj so prvo dobile naše igralke z 2:1 v Kozjem.

  • Čatež: SLOVENIJA – SRBIJA 1:3 (1:1)  Plevel 9′ ; Kurteš 5′ (11m), Mitić 50′, Todorović 83′
Slovenia U17

Slovenija (SVN)

Galjot (od 64′ Stošić), Trost, Medić (od 77′ Jasenc), Kršljin (od 71′ Vukman), Zajc (od 46′ Rupar), Pšeničnik (od 71′ Planer), Šrot (od 64′ Kure), Jakopič (od 64′ Doles), Žagar (od 64′ Omejec-Židan), Osolnik (od 71′ Serec), Plevel (od 71′ Humar)

Serbia U17

Srbija (SRB)

Milinić (od 70′ Stefanović), Popov (od 88′ Marković), Andreja Nikolić (od 46′ Mitić), Ana Nikolić (od 46′ Ninković), Topalov (od 90′ Gačić), Vasić (od 70′ Šranka), Popović (od 88′ Tapušković), Lukić (od 46′ Todorović), Kuzmanović (od 46′ J. Jovičić), Draganić (od 46′ N. Jovičić),  Kurteš (od 88′ Zarubica)

Srbija je povedla v peti minuti tekme, ko je bila iz najstrožje kazni natančna Nevena Kureš. Za izid polčasa je poskrbela naša Jerca Plevel. Kmalu po začetku drugega dela tekme so v rdeče drese odete Srbske kadetinje povedle, ko je bila na mestu Sara Mitić. Končni izid, pa je ob koncu tekme iz prekinitve dosegla Zoja Topalov.

Naša dekleta bodo oktobra igrala v kvalifikacijski skupini A3 v sosednji Italiji, kjer so še vrstnice Italije, Francije in Škotske. Od štirih po skupinah odpade le zadnjeuvrščena ekipa, ostale pa nadaljujejo kvalifikacije. Tem se pridruži šest najboljših iz šestih skupin B lige. Nato sledi žreb, kjer bo 28 reprezentanc razdeljenih v sedem skupin. Zmagovalke le teh pa gredo na kadetsko (U17) prvenstvo deklet na Švedsko 2024.

Tekme Slovenije :

Cosenza, 9. oktober (ponedeljek)

ITALIJA – SLOVENIJA

Cosenza, 12. 10. (četrtek)

SLOVENIJA – ŠKOTSKA

Cosenza, 15.10. (nedelja)

FRANCIJA – SLOVENIJA

Nekaj stavkov o tekmi s Srbijo, jesenjo, kvalifikacijami in načrti je povedala 39-letna selektorka Slovenije Tina Kelenberger

Na začetku tekme je sledil en šok med dekleti, ko smo prejeli gol v prvih minutah tekme. Nato so se dekleta zbrala in odigrale v nadaljevanju odlično, kar smo kronali z golom. Ob polčasu smo naredili številne spremembe, kar je porušilo sistem. Dekleta nasplošno skozi celotni tekmo niso upoštevala danih navodil, nastala je zmeda, ki so jo konkurentke na drugi strani spridoma izkoristile v svojo prid z dvema goloma. Imeli smo širok kader in vsem smo ponudili priložnost za dokazovanje. Mi v strokovnem moštvu pa smo dobili določene informacije za naprej. Sledi analiza teh dveh tekem in priprava na kvalifikacije v Italiji ter ogled tekem in izbor igralk. Želimo si ostati v ligi A in nadaljevati kvalifikacije za EP na Švedskem.

 

Leave a reply