Nogomet

Kek si želi pravo “špico” v napadu

Selektor Matjaž Kek je po tekmi s San Marinom poudaril, da je vesel, ker so nekateri igralci dobili večjo minutažo. “Do 4:0 solidno, mi pa manjka še kakšen gol. Z dvema treningoma smo pač takšni, kot smo, manjka več povezanosti, je pa tekma dala nekaj odgovorov za Ligo narodov. Zaskrbljen sem zaradi napada. S Šporarjem se do nedelje najverjetneje ne bo izšlo, jutri ali pojutrišnjem sledi kakšen vpoklic napadalca,” je povedal selektor in dodal:

Manjka nam klasična ‘špica’. Kramer to je, a je z nami premalo časa, da bi dal oceno. Vučkiću se vidi, da dolgo ni igral. Pomembno mi je, da je Verbič dobil minute, da je Lovrič prvič zaigral s fanti. Do 50. minute je bilo ok, potem pa so nekateri verjetno v preveliki želji začeli igrati preveč individualno,” meni Kek, ki je na vprašanje, če je zadovoljen z učinkom Davida Tijanića, odgovoril:

Tijanić je navdušil, pokazal, da je igralec za duele, a v drugem polčasu poniknil. Ampak da, potrebujemo take igralce, ki upajo iti ena na ena.” Kot pravi prvi mož strokovnega štaba reprezentance, morajo biti rezultati testiranja za tekmo s Kosovom do jutri, a jih ne bo. Zgodba z Ninom Koutrom je za ta ciklus zaključena.

Z mislimi je Kek že pri Kosovu: “Ok, nova tekma brez gola, ampak tisti dve vratnici v drugem polčasu sta za mene gol, tako da bodo fantje jutri dobili svoje na treningu. Tekmo Kosova bomo jutri absolutno spremljali. Verjetno bi nam tekma z močnejšim tekmecem dala še kakšen odgovor več, a po drugi strani je važno tudi dejstvo, da nismo potovali. Ta ekipa bo prvič igrala na gostovanju in zanimivo bo videti, kako bodo delovali. Kosovo ima visokega napadalca, tako da precej igrajo na preskok. Seveda se ne bomo zabarikadirali v kazenski prostor.

Comments are closed.