Nogomet

Kek ponovno razpolaga z imeni, ki jih nekaj časa ni bilo

Pred sredino prijateljsko tekmo z Azerbajdžanom, s katerim se Slovenija še ni merila in se bo igrala ob 20:45 v Stožicah, je na novinarski konferenci spregovoril selektor Matjaž Kek. Tako bo dvoboj služil kot priprava na zadnji tekmi proti Kosovu in Grčiji v Ligi narodov.

“Dokler sem jaz selektor, bo rezultat vedno pomemben, tudi jutri. V tem ciklu so močni tekmeci, bomo pa na sredini tekmi dali nekaj priložnosti tistim, ki imajo manjšo minutažo ali so z nami prvič. Zagotovo bo nekaj prostora za kakšnega debitanta,” je na spletni novinarski konferenci dejal Matjaž Kek ter dodal “da, možnih bo šest menjav, izhajamo iz tega, da bomo predstavili tako Kenana Bajrića (ta je dobil vpoklic po poškodbi Nemanje Mitrovića) kot Adama Gnezdo Čerina. Prav tako bosta dobila minutažo povratnika Josip Iličić in Tim Matavž, ker hočem videti, kaj to pomeni, kako se lahko povežejo z igralci, ki so oktobra odigrali dve dobri, simpatični tekmi proti Kosovu in Moldaviji.”

“Vidi se želja, pripravljenost. V teh časih je pomembno vsako druženje, vsak trening, vsaka tekma. Zelo pomembno bo razširiti bazo, dobiti kakšno novo ime, dobiti samozavest z zmagami in dobrimi igrami pred novimi kvalifikacijami za veliko tekmovanje. Za zdaj sem bolj ali manj zadovoljen, imamo pa veliko prostora za napredek,” je še za konec povedal selektor.

Comments are closed.